Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: Loft in Antwerpen

Mijn Huis Mijn Architect: Loft in Antwerpen
Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten. Vandaag is dit een bijzondere verbouwing en uitbreiding van een appartement in Antwerpen.

De loft is gelegen op de vierde verdieping in de achterbouw van een voormalige hotel van de Red Star Line, waar mensen in quarantaine woonden voor ze hun geluk gingen zoeken in Amerika. De slaapzalen van het hotel zijn per verdieping opgedeeld in drie appartementen.
De loft op de vierde verdieping is ingericht met respect voor de bestaande constructieve materialen zoals metselwerk en beton. De uitbreiding situeert zich op het dak boven de vierde verdieping. Ze voegt een bureau en twee slaapkamers met sanitaire cel toe aan het appartement. De uitbreiding is opgebouwd uit een stalen frame met glasgevels. Alle afwerking is met droge materialen uitgevoerd (geen bepleistering, geen chape)in natuurlijke en eerlijke materialen.

Architect: Cabuy&Pauwels architecten

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant