Verhuizen

10 tips voor een zakelijke verhuizing

10 tips voor een zakelijke verhuizing
Staat er een zakelijke verhuizing op de planning en ga je verhuizen Amsterdam of een andere grote stad? Dan komt daar natuurlijk veel bij kijken; een zakelijke verhuizing is nu eenmaal een hectisch en vaak ingewikkeld proces. We geven dan ook graag een aantal praktische tips om ook de zakelijke verhuizing goed geregeld te krijgen.

1. Gebruik een checklist

Een speciale checklist voor een zakelijke verhuizing kan ontzettend goed van pas komen. Het geeft je het benodigde overzicht en zorgt voor een strakke planning. Je kunt deze checklist zelf maken. Maak bijvoorbeeld eerst een overzicht van alle taken die uitgevoerd moeten worden en koppel hier vervolgens een deadline en eventueel zelfs een specifiek persoon aan.

2. Vele handen…

Maken licht werk. Probeer taken zoveel mogelijk te delegeren binnen de medewerkers van de onderneming of andere helpende handen die de zakelijke verhuizing makkelijker kunnen maken. Probeer de administratieve zaken zoals een adreswijziging bijvoorbeeld bij de afdeling administratie onder te verdelen en de praktische zaken zoals het inpakken van materialen aan de officemanager of een andere verantwoordelijke op kantoor.

3. Kijk naar je inboedel

Verhuist de huidige inboedel mee naar het nieuwe pand, of blijven er spullen achter? Probeer een duidelijk overzicht van de inboedel te krijgen en kijk naar de items die wellicht achterblijven.

4. Passen en meten

Wanneer je nu toch naar de inboedel aan het kijken bent is het ook wel fijn om vast te passen en meten. Passen die bureaus namelijk wel door de deuren en gangen van het nieuwe pand? Hoe meer je vooraf weet hoe makkelijker het is om uiteindelijk oplossingen te bedenken.

5. Maak het makkelijk

Zorg dat kanten zo min mogelijk last hebben van de verhuizing en probeer de normale service aan te blijven bieden.

6. Verhuizen in etappes

Om dit mogelijk te maken kun je het beste verhuizen in etappes. Laat iedere week een afdeling verhuizen.

7. Blijf realistisch

Hoewel alles waarschijnlijk goed zal verlopen is het ook belangrijk na te denken over eventuele rampenscenario’s. Een plan B kan altijd nodig zijn.

8. Blijf communiceren

Zorg dat alle betrokken continu op de hoogte zijn van alles wat met de verhuizing te maken heeft en zorg voor een aanspreekpunt.

9. Wijs een coördinator aan

Wie gaat de verhuizing coördineren? Wijs vooraf een coördinator aan om zaken overzichtelijk te houden.

10. Kijken en vergelijken

Maak je gebruik van een verhuisservice? Vraag dan offertes aan en vergelijk prijzen en mogelijkheden voordat je een keuze maakt.