Interieur

27 inch LCD televisietoestel

Op de vooravond van de komst van high definition-technologie in onze televisietoestellen zakken de prijzen van HDTV-televisietoestellen als sneeuw voor de zon. ViewSonic toont alvast hoe het moet en komt op de proppen met een model dat minder dan 1.000 EUR kost.

De NextVision N2750w van ViewSonic is een panoramisch scherm met een diagonaal van 69 cm. De native resolutie van 1280x720 is geschikt voor de weergave van HDTV-programma's (die nog niet beschikbaar zijn bij ons), maar ook voor informatica-schermen of DVD-opnamen ? waarbij het formaat 16:9 wordt gerespecteerd. De helderheid bedraagt 550 cd/m² en de contrastwaarde 600:1. Het televisietoestel is uitgerust met technologieën waarmee de kwaliteit van de beelden kan worden verbeterd, zoals de 3:2-modus, een digitale 3D-kamfilter, de laatste versie van het interne programma en een reactietijd van 16 milliseconden. Het 7 cm dikke scherm kan van zijn sokkel worden gehaald en aan de muur worden bevestigd. In het scherm zitten een PAL/SECAM multi-standaardtuner en composiet-, S-Video-, component- en PC RVB-ingangen. Men kan er een DVD-lezer, een camcorder, een videorecorder of een game console op aansluiten.

Het geluid komt uit twee 10 Watt speakers, die garant staan voor een stereosound met een virtueel 3D surround-effect. En tenslotte kan men op het scherm twee verschillende bronnen gelijktijdig bekijken. De prijs bedraagt 1.000 euro.