Verbouwen

5 vragen over waterverzachters

5 vragen over waterverzachters
Ben je benieuwd hoe hard water in jouw woning is of heb je al hard water geconstateerd? Met een waterverzachter zijn de gevolgen van hard water eenvoudig op te lossen. Vaak worden er nog veel vragen gesteld over dit product. Hieronder worden vijf veel voorkomende vragen over waterverzachters beantwoord.

1. Hoe weet ik of ik te maken heb met hard water?

Via onderstaand formulier komt je erachter hoe hard het water in jouw regio is. Bij interesse voor een waterverzachter kan je aanvullend gratis en vrijblijvend offertes vergelijken.


2. Is kalk in mijn water schadelijk voor mij?

Kalk is in veel gevallen niet direct schadelijk, maar kan wel problemen opleveren voor mensen met bijvoorbeeld eczeem. Irritatie tijdens en na het douchen of een droge huid is hier een voorbeeld van. Andere schadelijke effecten zijn het stukgaan van huishoudelijke apparaten, het verstoppen van waterleidingen en slijtage van spullen in jouw woning.

3. Hoe werkt een waterverzachter?

Een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Dit wordt meestal via een natuurlijk proces gedaan, waarbij kunsthars bolletjes ervoor zorgen dat kalk uit je water wordt gehaald. Een waterverzachter kan ook werken aan de hand van omgekeerde osmose. Echter, dit wordt vooral gebruikt voor industriële toepassingen.

4. Wat voor soort waterverzachters zijn er?

Er zijn verschillende soorten waterverzachters. Zo kan je kiezen tussen een mechanische- en elektrische waterverzachter. Ook heb je de keuze tussen een waterverzachter die werkt met behulp een filter of met behulp van zout. Meer hierover lees je op deze pagina.

5. Is zout dat mogelijk gebruikt wordt schadelijk voor het milieu?

Zout is niet schadelijk voor het milieu. Zout is een natuurproduct en wordt gewonnen uit bronnen. In de toekomst zou de ideale situatie zijn dat dit zout weer hergebruikt kan worden.