De vastgoedmarkt botst stilaan op zijn limieten en begint te stagneren, maar daar merkt Altro Vastgoedgroep momenteel weinig van. Het voorbije jaar verkochten de makelaars van Altro 23 procent meer woningen in Vlaanderen dan in 2021. Vooral in Gent en omgeving gaat het de Vastgoedonderneming van het Jaar voor de wind. In 2022 steeg hun verkoop er met liefst 55 procent.
Door hun sterke groei in de brede Gentse regio, ging Altro Vastgoedgroep op zoek naar een nieuw kantoor met grotere visibiliteit en bereikbaarheid in de Artveldestad. De vastgoedmakelaar vond een nieuwe vestiging langs de Oudenaardse Steenweg 71, recht tegenover het Instituut Bert Carlier en vlakbij het kruispunt met de De Pintelaan en de Sterre. In het nieuwe pand zullen vijf BIV-makelaars – allen vrouwen - zich vestigen die zich specifiek op de Gentse vastgoedmarkt zullen richten. Tot voor kort werkten zij vanuit de Ghelamco Arena. Het kantoor in de voetbaltempel zal voortaan enkel nog gebruikt worden als meetingruimte.
Gentse koper is gemiddeld 35,9 jaar oud
In Gent bedroeg de gemiddelde prijs van een huis in 2022 373.879 euro. In 2022 lag de leeftijd van een koper van een Gentse woning gemiddeld op 35,9 jaar oud, al was 36,8 procent van de kopers 30 jaar of jonger. De stad Gent en zijn deelgemeenten zijn door hun centrale ligging zeer gegeerd en dat heeft een effect op de vastgoedprijzen. Om het betaalbaar te houden of meer in het groen te wonen, komen heel wat kopers terecht in de deelgemeenten. Maar ook wonen in het bruisende centrum van Gent blijft aantrekkelijk. Veel studenten willen ook na hun studies centraal blijven wonen.Focussen op strategische locaties en steden
Zaakvoerders Dave Bracke en Kris Dyselinck hadden van bij de start voor Altro Vastgoedgroep een zorgvuldig groeiplan uitgetekend. Sinds de opening van hun eerste kantoor in Destelbergen (Heusden) in 2017 groeide de vastgoedgroep gestaag. Zes jaar later is Altro Vastgoedgroep van één naar acht vestigingen in eigen beheer gegaan: Destelbergen, Wetteren, Gent, Dendermonde, Aalter, Brugge, Brussel en Mechelen. Daarnaast ging het team van 9 naar 35 medewerkers.De Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB) bekroonde Altro Vastgoedgroep vorig jaar tot ‘Vastgoedonderneming van het Jaar’. Door die titel zijn de ambities van Altro in een stroomversnelling gekomen. De makelaar wil tegen 2026 nog meer Vlaanderen veroveren door nieuwe kantoren op te richten op strategische locaties, in regio’s waar Altro nog niet actief is en dit volgens het olievlekprincipe. Daarom gaat de vastgoedgroep op zoek naar extra erkende BIV-makelaars om het team te versterken, met een sterke focus op de provinciehoofdsteden en centrumsteden.