Al even belangrijk is een goede luchtdichtheid. Die moet ervoor zorgen dat warme en koude luchtstromen niet van buiten naar binnen kunnen komen, en dat ze - omgekeerd - niet van binnen naar buiten kunnen. In een woning die correct luchtdicht is afgewerkt, loop je ook geen risico dat warme, vochtige lucht condenseert tegen een koud oppervlak, met schimmel als gevolg.
Behalve een goede luchtdichtheid is in een BEN-woning ook een goede ventilatie wettelijk verplicht. Logisch. Want hoe beter een huis is geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, hoe groter het belang van een gezond binnenklimaat.
Zelf perfect afdichten? Het kan! Met vloeibare membranen van Soudal
Alle kieren, spleten en aansluitingen in je dak en gevel perfect luchtdicht afdichten, zelfs met twee linkerhanden: het kan! Dankzij de vloeibare membranen van Soudal is luchtdichting kinderspel. Het moet gewoon overal worden aangebracht. Hoe egaal dat gebeurt, is van secundair belang.Soudatight LQ (Liquid) bijvoorbeeld is een zeer gebruiksvriendelijk, lucht- en dampremmend product dat je kan uitstrijken met een platte verfborstel. Dankzij de minuscule glasvezels kan de pasta naden tot wel 5 mm overbruggen, bijvoorbeeld bij een raamaansluiting tussen het binnenspouwblad en de isolatielaag.
Na droging vormt het product een blijvend elastisch, volledig naadloos membraan dat perfect de vorm van de ondergrond volgt. Soudatight LQ hecht zeer goed op poreuze materialen, en zelfs op licht vochtige en licht stoffige ondergronden. De luchtdichtingspasta kan worden geverfd, overpleisterd of bekleefd.
Lees meer...
Invisivent Comfort: het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie
Met de Invisivent Comfort brengt Renson het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie, zowel op energetisch, akoestisch als thermisch vlak. Bovendien is deze raamverluchting nog beter afgestemd op de slimme afvoerbox Healthbox 3.0, waardoor de binnenluchtkwaliteit gegarandeerd altijd optimaal is.
Lees meer...
Ventilatie en energiezuinigheid in harmonie
Wie gecontroleerd (en dus energiezuinig) wil ventileren, komt automatisch uit bij het ventilatiesysteem C+.
Bij een ventilatiesysteem C stroomt de verse lucht op een natuurlijk manier naar binnen via raam- en muurroosters, terwijl een mechanische unit ervoor zorgt dat de vervuilde lucht wordt afgevoerd. Bij een C+-systeem gebeurt dat alles ‘vraaggestuurd’, wat betekent dat het ventilatiedebiet zich afstemt op wat sensoren detecteren in de binnenlucht. Zo ventileer je niet te veel en ook niet te weinig, en bovendien kan de ventilatie in elke ruimte in huis op maat geregeld worden.
Lees meer...