Verwarming & Sanitair

BIM-project waterleidingsystemen tijdens Batibouw 2016

Waterleidingsystemen in een Building Information Modeling (BIM)-project integreren: dat loopt nog altijd niet van een leien dakje. Wavin België ontwikkelde intelligente en gebruiksvriendelijke Revit-bestanden die ingenieurs en installateurs toelaten om heel eenvoudig volledige leidingsystemen aan een BIM-model toe te voegen. Op Batibouw 2016 stelt Wavin zijn BIM-oplossing aan u voor.

Intelligente BIM-bestanden

Intelligente en gebruiksvriendelijke Revit-bestanden. Daarmee kunnen ingenieurs en installateurs die aan een BIM-project werken nu veel gemakkelijker dan vroeger volledige afvoer-, regenwater- en warm- en koudwaterleidingen aan het 3D-model toevoegen. Met de hulp van verschillende specialisten ontdekte Wavin dat de oplossing in de verbindingen tussen de buizen en de hulpstukken zit. Door de verbindingen van intelligentie te voorzien, voegen gebruikers nu zonder tijdrovend zoekwerk in een catalogus een volledig ‘as built’ leidingsysteem aan een BIM-project toe. Een ander voordeel van deze intelligentie is bijvoorbeeld de automatische correctie van een groot aantal foutieve aansluitingen.

BIM: slim bouwen

BIM staat voor Building Information Modeling. De methode laat bouwbedrijven toe om via software samen een gebouw tot in de kleinste details in 3D op te bouwen. Alle relevante informatie over gebruikte producten en systemen – zoals isolatiewaarde en ventilatiepeil – wordt via Revit-bestanden aan het 3D-model gekoppeld. Alle plannen, aanzichten, perspectieven, doorsneden en maatplannen komen uit het model voort. Zodra iemand het model aanpast, veranderen de gekoppelde tekeningen en gegevens automatisch mee. Een bouwproject ontwerpen, plannen, uitvoeren en beheren verloopt zo veel sneller, gemakkelijker en goedkoper.

Verplichte buffering of infiltratie van hemelwater

Vooral in dichtbebouwde regio’s kunnen onze rioleringen bij zware regenbuien het regenwater niet allemaal meer slikken. Bovendien verhinderen wegen, parkings, opritten en terrassen hoe langer hoe meer dat het regenwater de grond indringt. Het tekort aan grondwater vormt een bedreiging voor onze drinkwatervoorziening.

De Vlaamse regering wil met de verordening hemelwater ons zo veel mogelijk regenwater doen hergebruiken. Zo moeten nieuwe en grondig verbouwde woningen met een oppervlakte van meer dan 100 m² een regenwaterput van minimaal 5000 liter hebben. Om zo weinig mogelijk hemelwater naar de riolering te doen stromen, moeten we het teveel aan regenwater bufferen of in de grond laten infiltreren. Concreet: de meeste woningen hebben een verplichte infiltratievoorziening nodig.

Compleet en duurzaam infiltratiesysteem

Met de infiltratiepakketten van Wavin infiltreert u jarenlang het regenwater zorgeloos in de grond én belast u uw portemonnee maar minimaal. Met een minimum aan graafwerk plaatst u het eenvoudige systeem in uw tuin of onder uw oprit.

Totaalassortiment oplossingen voor waterbehandeling

Op Batibouw maakt u kennis met onze oplossingen voor de aanvoer van warm en koud leidingwater en de afvoer van afval- en regenwater. De installateur vindt bij Wavin alle oplossingen voor de behandeling van water onder één dak. Voor de aan- en afvoer van water biedt Wavin systemen die hem absolute zekerheid bieden en bovendien snel en efficiënt te installeren zijn.

In de aanvoersystemen voor drink- en sanitair water heeft hij de keuze tussen kunststof of messing perskoppelingen en kunststof steekfittingen, in combinatie met de flexibele en betrouwbare Alupex-leidingen. Moet hij drinkwater afvoeren? Dan kiest hij voor PVC, PE en PP óf Wavin AS, het geluidsarme afvoersysteem. Om regenwater af te voeren, heeft Wavin het traditionele pvc-afvoersysteem én zijn QuickStream-oplossing met onderdruk in huis. Wavin levert ook complete rioleringssystemen en buffer- en infiltratiebekkens voor regenwater.

Wavin op Batibouw

Van 25 februari tot 6 maart 2016 vindt u Wavin op Batibouw. Op stand 212 in Paleis 12 maakt u kennis met de oplossingen voor de behandeling van regenwater, binnenhuisafvoer en de aanvoer van heet en koud leidingwater.