Gereedschap

Bedrijven kiezen bij bouwprojecten voor duurzame hulpmiddelen

Bedrijven kiezen bij bouwprojecten voor duurzame hulpmiddelen
Bij de uitvoering van een nieuw- of bijvoorbeeld verbouwproject binnen woningen kiezen bedrijven steeds vaker voor duurzame hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van een elektrische stapelaar voor het inladen van bouwmaterialen in vrachtwagens. Of denk aan de toepassing van een elektrische heftruck op de bouwplaats zelf, om deze zware pallets naar de juiste plek te kunnen verplaatsen. De keuze voor elektrische hulpmiddelen biedt bouwbedrijven verschillende voordelen. Daarbij helpt het voor een schone werkplaats te zorgen; medewerkers worden niet langer blootgesteld aan de schadelijke uitlaatgassen van een heftruck op diesel. In dit artikel lees je er meer over.

Verschillende elektrische apparaten voor bouwbedrijven

Een partij als Equipment4U is gespecialiseerd in het aanbieden van verschillende duurzame, elektrische hulpmiddelen voor bouwbedrijven. Niet alleen bouwbedrijven kiezen voor elektrische stapelaars of heftrucks; datzelfde geldt voor partijen in bijvoorbeeld fulfilment. Of denk aan beheerders van grote bedrijfspanden en parkeergarages, die kiezen voor de aankoop van een elektrische veegmachine bij deze partij. Het stelt hen in staat om in korte tijd een groot oppervlak schoon te maken.

Gebruik van een hybride aggregaat op de bouwplaats

Niet alleen voor het verplaatsen van zware pallets met bouwmaterialen maakt men tegenwoordig gebruik van duurzame oplossingen. Denk ook aan de toepassing van een hybride aggregaat om op de bouwplaats de beschikking te hebben over stroom. Deze aggregaten zijn voorzien van zonnepanelen, waarmee zeker in het voorjaar en de zomer een deel van de benodigde stroom kan worden opgewekt. Diezelfde zonnepanelen worden daarnaast op de bouwkeet gebruikt bij nieuwbouwprojecten; het verbruik van stroom in zo’n bouwkeet is vaak maar zeer beperkt. Met zonnepanelen op het dak is men niet langer afhankelijk van het dieselaggregaat.

Bewuste keuze voor duurzame materialen

Duurzaamheid komt naast de reeds genoemde voorbeelden ook terug in de bewuste keuze van consumenten om kwalitatief goede materialen te gebruiken bij een nieuw- of verbouwproject. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kunststof kozijnen met een lage Ug-waarde, wat bijdraagt aan de isolatiewaarde van het pand. Bewoners verbruiken hierdoor minder energie en zijn in staat de woning in de zomermaanden relatief koel te houden. Dat geldt in het bijzonder voor huishoudens die de kozijnen combineren met een warmtepomp; een warmtepomp kan in de zomer koud water door de leidingen laten stromen.

Een ander voordeel van kunststof is de onderhoudsvriendelijkheid hiervan. Het is voldoende om kunststof periodiek af te nemen met een natte doek; het blijft lang mooi! Zou je voor houten kozijnen kiezen, dan is het noodzakelijk om deze eens per twee tot drie jaar te onderhouden.