Umisol is niet aan haar proefstuk toe en telt tientallen referenties w.o. het koepelgebouw van het Europees Parlement, diverse rust- en verzorgingstehuizen (RVT’s), woonzorgcentra, ziekenhuizen, grote shoppingcentra, prestigieuze kantoorgebouwen, hoofdzetels en overheidsgebouwen.
Zelfs met enige vorm van zonweringprotectie warmen binnenruimtes snel op, met een onbehaaglijk serre-effect tot gevolg. De Umisol-folie kaatst de warmte terug van waar ze komt, doet de binnentemperatuur dalen, weert 99% van de UV-stralen (geen verkleuring van het interieur), terwijl de natuurlijke optische doorkijk of lichtinval behouden blijft. Naast de thermische isolatie is de folie dermate gelamineerd dat ze bij glasbreuk scherven bij elkaar houdt en ook inbraakwerend werkt.
Ook effectief en besparend in winter
Waar de folie in de zomer nog voor een frisse verkoeling zorgt, garandeert het in de winter een aangename warmte door een energie-efficiënte thermische isolatie. De opgewekte (radiator)warmte wordt immers terug gekaatst in de ruimte i.p.v. via het raam te ontsnappen. Wat het bvb. interessant maakt om ook de Noordgevel van een gebouw aan te pakken in het kader van energiebesparingen.Snelle ROI
De energiebesparende raamisolatie kan tot 25% op koelingskosten opleveren in de zomer en tot 30% op de stookkosten in de winter. Daarvoor hoeven geen nieuwe ramen aangekocht te worden.De investering is eigenlijk helemaal niet zo duur en men heeft een snel terugverdieneffect. Voor particulieren bedraagt de kost tussen 60 en 80 euro/m² en voor de kantoormarkt tussen 55 en 64 euro/m².