Meubelen

Ben jij voorbereid op de nieuwe wetgeving tegen rugklachten?

Ben jij voorbereid op de nieuwe wetgeving tegen rugklachten?
Foto: © Drisag
Sinds 25 mei 2024 is er in België nieuwe wetgeving van kracht die werknemers beschermt tegen spier- en skeletaandoeningen (MSA). België loopt hiermee voorop in Europa als het eerste land met specifieke regelgeving voor deze gezondheidsklachten. Hebben jouw medewerkers vaak last van hun onderrug na een lange werkdag? Merk je dat ze snel afgeleid raken? Dan is het tijd om actie te ondernemen!

Nieuwe wetgeving: wees voorbereid!

Op 15 mei 2024 publiceerde de wetgever een Koninklijk Besluit (KB) dat boek VIII van de codex over het welzijn op het werk wijzigt. Dit nieuwe KB richt zich voornamelijk op de preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA) op de werkvloer. De nieuwe regelgeving trad in werking op 25 mei 2024.

Deze wetgeving verplicht bedrijven om actie te ondernemen om musculoskeletale aandoeningen op het werk preventief aan te pakken en in het algemeen de werkgevers te stimuleren om meer in te zetten op ergonomie op het werk. Vanaf nu kunnen inspecties beginnen en staan er boetes op het niet naleven van de regels. Drisag geeft in dit artikel enkele tips om je aan deze nieuwe wetgeving aan te passen.

1. Ergonomische bureaustoel

Kies voor optimale rugondersteuning met een volledig instelbare bureaustoel. Onze Econic bureaustoel, EN 1335-2020 en ISO 24496 gecertificeerd (AX bureaustoel), voldoet aan alle normen voor flexibele instellingen en biedt het hoogste comfort. Verander snel van een statische naar een actieve zithouding voor maximaal comfort en dynamiek.

Ben jij voorbereid op de nieuwe wetgeving tegen rugklachten? - Drisag

2. Zit-sta bureau

Doorbreek het langdurig zitten met een simpele druk op de knop. Pas je werkhouding moeiteloos aan, verbeter je bloedcirculatie en verlicht nek- en rugklachten. Een zit-sta bureau is dé oplossing om de gezondheid en productiviteit van jouw medewerkers te bevorderen.

Ben jij voorbereid op de nieuwe wetgeving tegen rugklachten? - Drisag

3. Tips en tricks uit 50 Jaar ervaring

Drisag ontwerpt jouw kantoor met ergonomie, gezondheid en mentaal welzijn bovenaan. Met haar uitgebreide expertise geven ze praktische tips en denken mee over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie.

Ben jij voorbereid op de nieuwe wetgeving tegen rugklachten? - Drisag

Ook interessant