Interieur

BuzziSpace introduceert Activity Based Working

BuzziSpace introduceert Activity Based Working
BuzziJungle – creatieve hangout
Voor veel mensen is het kantoor de plek waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Meteen dé reden waarom het een gezonde plek moet zijn waar mensen zich op hun gemak voelen en ze gelukkig kunnen zijn. Naast het voornaamste doel — getting the work done — is sociale interactie op het werk dan ook van groot belang. BuzziSpace speelt hier graag op in door de ontwikkeling van nieuwe producten die beweging en samenwerking in de kantoorruimte aanmoedigen.

Activity Based Working: No Boundaries

Een factor die bijdraagt aan het algemene welzijn van de werknemers, is sociale interactie. En dat is waar BuzziSpace op het toneel verschijnt. Het merk biedt namelijk een verscheidenheid aan activity settings of speciaal ontworpen producten voor specifieke taken en activiteiten die toegankelijk zijn voor alle medewerkers zodat ze niet gebonden zijn aan één bureau.

Voor sommige taken moeten werknemers creatief denken, voor andere taken dienen ze samen te werken, en voor nog andere kunnen ze gewoon dagelijkse karweitjes uitvoeren. Al die activiteiten hebben specifieke kantoorruimtes nodig. Dankzij BuzziSpace kunnen kantoorzones zo ontworpen worden dat ze werknemers ondersteunen bij de specifieke taken die ze verrichten op verschillende momenten. Dat is kort gezegd het principe van het Activity Based Working.

Bij Activity Based Working worden medewerkers aangespoord om zich te verplaatsen tussen verschillende werkomgevingen met als doel hun prestaties en productiviteit te verbeteren. Het gaat dus een stapje verder dan het flexwerken.

De voordelen? Je kunt je beter concentreren, waardoor je productiever bent en meer samenwerkt met medewerkers en bijgevolg meer ideeën uitwisselt. Je bent je bovendien meer bewust van je taken waardoor je uiteindelijk je werk leuker vindt en je je dus gelukkiger voelt op je werk.

BuzziJungle – creatieve hangout

BuzziJungle werd ontworpen door opkomend Belgisch talent Jonas Van Put. De zittoren, die de visie van BuzziSpace op de sociale werkplek mooi weerspiegelt, breekt alweer de mogelijkheden van de traditionele werkvloer zoals we die vandaag kennen een stukje open. De verticale structuur nodigt uit om op verschillende manieren in interactie te gaan met je collega’s. Zo kun je klimmen, chillen of vergaderen in BuzziJungle. Een creatief alternatief voor conventionele vergaderruimtes.

BuzziJungle daagt de gebruikers uit om tijdelijk te settelen in een constructie van stalen, geweven loungers waar ze genieten van het licht dat door de verschillende zitlagen gefilterd wordt, alsof het door het bladerdek van een bos glimt. Het ontwerp is ideaal voor elke plek waar mensen moeten samenwerken. Iedere opstelling van de modules in de constructie creëert een verschillende sociale interactie, of een nieuwe reis door de jungle.

BuzziVille – working apart together of disconnecting, kiezen is ditmaal niet verliezen

BuzziVille – working apart together of disconnecting

Dankzij BuzziVille kun je jouw ideale working apart together micro-werkomgeving waarmaken. BuzziVille laat je je eigen klein dorpje op kantoor inrichten, mét sociale interactie. Zo word je als het ware de architect van je eigen werkplek.

Het concept van BuzziVille gaat terug op het idee dat het mogelijk moet zijn om privé-coconnetjes op kantoor te combineren met informelere en toegankelijker vergaderruimtes. Dat laat de werknemers toe om zowel in alle rust te werken als tijd met hun collega’s door te brengen om te brainstormen en te socializen, zoals het working apart together-concept dat wil. Het resultaat is een superflexibel en modulair vrijstaand systeem dat je makkelijk herschikt. Een plek waar de collega’s of gebruikers elkaar helpen en sterker maken, waar verschillende talenten optimaal benut kunnen worden.

Door de architectonische opzet is ook ‘disconnecting’ mogelijk met behulp van BuzziVille. De mix van stoffen bekleding, het interne schuim en de afgeronde hoeken van BuzziVille werkt bovendien geluidsregulerend, waardoor de werkdorpjes binnenin aanvoelen als stille oases. Naast de vele opstellingen en uitbreidingsopties zijn er ook diverse werkhoogtes mogelijk. De werkplekken en bureaus kunnen op verschillende niveaus geplaatst worden, ook in dezelfde unit. Zo stap je als het ware weg van je ‘zittende’ werkplek om iets verderop staand een andere opdracht te voltooien. De variatie is niet alleen goed voor het kantoorlandschap, maar ook, zo blijkt uit onderzoek, voor je geluksgevoel.