Vastgoed

Christie's International Real Estate opent exclusief kantoor in Belgische hoofdstad

Christie's International Real Estate opent exclusief kantoor in Belgische hoofdstad
Dankzij een exclusieve samenwerking met Hillewaere Vastgoed opent Christie's International Real Estate nu ook een vestiging in België. Het nieuwe kantoor bevindt zich op een toplocatie aan de Louizalaan in Brussel en zal worden geleid door een bekende naam in de sector: Jean-Marc Delcroix, die na zeven jaar de overstap maakt van Sotheby's International Realty naar Christie's International Real Estate.

"Jean-Marc Delcroix is met zijn 20 jaar ervaring in het luxevastgoed de geknipte persoon om dit kantoor een vliegende start te geven en ons te begeven op de Brusselse markt", vertelt Roel Druyts, oprichter en CEO van Hillewaere Groep. "Alle panden boven 1 miljoen euro uit de Hillewaere portefeuille worden onder de vlag van Christie's International Real Estate te koop aangeboden en worden gedeeld met tal van potentiële kopers uit zo'n 50 landen, gaande van Dubai tot LA. En ook dat is een troef, aangezien ons Belgische luxevastgoed in het hart van Europa gewild is door kandidaat-kopers uit de hele wereld."


De perfecte mix

Met zijn 900 kantoren en 13.000 vastgoedmakelaars in 50 landen is het Christie's International Real Estate netwerk een van de onbetwiste wereldleiders in het luxueuze vastgoedsegment. Het openen van een exclusief Christie's International Real Estate-kantoor in Brussel en het uitdragen van het internationaal gerenommeerde merk is daarbij de kers op de taart voor de sterk groeiende vastgoedtak van Hillewaere Groep die reeds sinds 2002 in Vlaanderen actief is in het luxesegment. Hillewaere Groep maakt de laatste jaren de ambitie waar om zowel in de vastgoed- als de verzekeringsmakelaardij in het hele land actief te worden. De 14 overnames over de afgelopen 2 jaar in het verzekeringslandschap en het verkrijgen van de exclusieve licentie om het prestigieuze merk Christie's International Real Estate in ons land uit te dragen, tonen de significante groei aan.

Voor Jean-Marc Delcroix gaat het om een logische volgende stap in zijn carrière. Met zijn 20 jaar ervaring in de sector, waarvan de laatste 7 jaar als commercieel directeur bij Sotheby's International Realty, vond hij het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Hij zal het kantoor in Brussel leiden.

"Vanaf de eerste ontmoeting met de directie van Hillewaere werd al snel duidelijk dat één plus één drie zou worden en dat wij samen aan een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven. Hillewaere Groep is een sterk groeiend bedrijf met een marktleiderspositie in het luxevastgoed in Vlaanderen en heeft een enorme expertise in de (luxe)verzekeringen. Die tak legt dan weer de link met kunst en dus ook het Christie's veilinghuis. Het Christie's International Real Estate label uitdragen in Brussel en omstreken is voor mij een hele eer en een zinvolle uitdaging." Jean-Marc Delcroix, Managing Partner Christie's International Real Estate Brussel


Christie's International Real Estate opent exclusief kantoor in Belgische hoofdstad

Uitbreiding van het netwerk

Met de opening van het Christie's International Real Estate kantoor in Brussel breidt Hillewaere Groep zijn netwerk uit naar Brussel en de omliggende rand. Daarnaast kan het Brusselse kantoor genieten van het brede Nederlandstalige netwerk dat Hillewaere Vastgoed de voorbije 22 jaar heeft opgebouwd. Concreet wordt het luxevastgoedkantoor ondergebracht in het gebouw van het veilinghuis Christie's aan de Brusselse Louizalaan 418.

"We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Christie's Real Estate / Hillewaere om dit nieuwe hoofdstuk te schrijven. We willen in België onze twee kantoren samensmelten, om zo onze respectievelijke klanten een complete en vlekkeloze service te bieden. De waardebepaling van een kunstcollectie gaat soms gepaard met de verkoop van een onroerend goed. Omgekeerd kan een inventaris van kunstwerken ook noodzakelijk zijn bij de verkoop van een huis. Het is dan ook duidelijk dat de komst van Jean-Marc Delcroix als Managing Partner van Christie's Real Estate Belgium de kwaliteit van onze dienstverlening nog meer zal verbeteren", benadrukt Astrid Centner, Director veilinghuis Christie's Belgium & Luxembourg


Alle panden die via Hillewaere Vastgoed in België onder de vlag van Christie's International Real Estate te koop aangeboden worden, belanden meteen ook in de database van het wereldwijde netwerk. Ze worden gedeeld met potentiële kopers uit ​ alle 50 landen waar Christie's International Real Estate actief is. Dit laatste is volgens de experten ook een echte meerwaarde, aangezien onze Belgische luxevastgoedmarkt ook bij het internationale publiek geliefd is én er vanuit Hillewaere ook nauw contact is met de luxevastgoedmarkt in andere landen zoals Nederland, Frankrijk en Spanje.

Christie's International Real Estate opent exclusief kantoor in Belgische hoofdstad
Roel Druyts en Jean-Marc Delcroix

"De verkoop van miljoenenwoningen vereist een specifieke aanpak, kennis en levenservaring om zich te kunnen inleven in de leefwereld van kandidaat-kopers en verkopers. Dat merken we ook in onze andere kantoren, waar zo'n achttal makelaars zich toeleggen op dit type panden. Voor het Christie's International Real Estate kantoor in de hoofdstad zijn wij op zoek naar soortgelijke vakmensen die integriteit en discretie vooropstellen en een passie hebben voor vastgoed, architectuur en kunst", besluit Bart Van Delm, Managing Director Hillewaere Vastgoed en Christie's International Real Estate Belgium

Ook interessant