Architectuur

De Bever wint aanbesteding JavaPark Almelo

De Bever Architecten heeft de aanbesteding voor de buitenkant van de parkeergarage JavaPark in Almelo gewonnen. De gevel van de donderdag in gebruik genomen parkeervoorziening wordt bekleed met roodgekleurde aluminium platen, die zich als een weefsel om het bouwwerk heen vouwen.

Het Eindhovense bureau won met het ontwerp ‘façade moiré’ de selectie, waaraan zes ontwerpers deel hadden genomen. Wegens de prominente locatie, de parkeergarage staat bij het centraal station, spreekt de gemeente Almelo van een ‘landmark voor de stad’.

“Het ontwerp heeft de vorm van een ‘weefsel op stedelijke schaal’ waarmee De Bever een verbinding legt naar het Almelose textielverleden. Het weefsel is op grote afstand zichtbaar en geeft het kunstwerk daarmee een unieke kwaliteit”, aldus de gemeente, die de aanbesteding organiseerde.

Driehoeken

De parkeergarage wordt aan alle vier zijden voorzien van modules van gerecycled aluminium rechthoeken, die worden opgebouwd uit driehoeken. Deze driedimensionale driehoeken geven de gevel diepte.

Lees verder op Architectenweb.nl