In 2007 behaalde Deceuninck voor het eerst het milieuzorgcertificaat ISO14001 voor zijn vestiging in Hooglede-Gits. De site was toen al 12 jaar houder van het kwaliteitszorgcertificaat ISO 9001 en sinds 1999 ook trotse bezitter van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.
De jaarlijkse vernieuwing van het certificaat is geen loutere formaliteit. Elk jaar opnieuw worden nieuwe doelstellingen en verbeteringsacties vastgelegd. Deze doelstellingen worden het jaar daarop tijdens een intensieve audit geëvalueerd en gecontroleerd op het bereikte resultaat. Jaar na jaar wordt de lat een beetje hoger gelegd om ervoor te zorgen dat de activiteiten van Deceuninck geen belasting vormen voor de mens, de natuur of de omgeving.
Duurzaamheid
De aandacht die de bedrijfsleiding voor deze certificaties heeft en de waarde die het lokale management eraan hecht, tonen aan dat de visie van Deceuninck ‘Bouwen aan een duurzaam (t)huis’ geen holle woorden zijn. De zorgsystemen zijn immers op lange termijn de hoekstenen van een gezond bedrijf.Deceuninck ontwikkelt continu innovatieve producten die steeds beter isoleren, met minder verbruik van grondstoffen en een aantrekkelijk design. Op het einde van hun gebruiksduur worden deze producten gerecycleerd en leveren ze de grondstof voor de productie van nieuwe bouwproducten. Dat zijn de kernactiviteiten, die overigens volledig in lijn zijn met het circulaire-economiebeleid van de Europese en Belgische overheid.
Het bedrijf streeft hierbij naar topkwaliteit en zorgt er vervolgens voor dat de producten binnen de vooropgestelde termijn bij de klant aankomen.
Om hierin te slagen, zet Deceuninck in op hoogwaardige productie- en procestechnologie. Continue bijscholing van de 660 medewerkers zorgt ervoor dat dit alles een toegevoegde waarde vormt voor de klant. Deceuninck speelt ook een lokale sociale rol door de tewerkstelling van kansengroepen of samenwerking met organisaties van mensen met een beperking.