Verbouwen

Dit moet je regelen bij een grote verbouwing

Dit moet je regelen bij een grote verbouwing
Heb je net een nieuwe woning gekocht of staat er een grote verbouwing voor de huidige woning op de kalender? Een leuke klus welke, wanneer goed uitgevoerd, tot geweldige resultaten kan leiden. Een extra slaapkamer, een vergrootte woonruimte of zelfs een heerlijk dakterras om van het ondergaande zonnetje te genieten! Maar bij zo’n grote verbouwing komt ook behoorlijk wat kijken. Hier lees je wat je nu eigenlijk allemaal moet regelen bij zo’n grote verbouwing.

1. Een goede inboedelverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet valt die pot verf over je nieuwe bankstel heen: oeps! Een goede inboedelverzekering is altijd verstandig, maar al helemaal wanneer er een verbouwing op de planning staat. Aan de inboedelverzekering Centraal Beheer kun je extra mogelijkheden toevoegen om er zeker van te zijn dat je ook tijdens de verbouwing goed verzekerd bent. Heb je nog geen inboedelverzekering afgesloten? Dan is dit hét moment om dat zeker even te doen!

2. Leg de plannen vast

Werk je met een aannemer, of ga je zelf aan de slag? Wanneer je besloten hebt om zelf de handen uit de mouwen te steken, is het verstandig om alle plannen vast te leggen en eventueel zelfs uit te printen. Hoe gaat het eindresultaat van de verbouwing eruit zien? Welke stijlen komen er terug en welke materialen worden er gebruikt? Maak eventueel zelfs gebruik van een moodboard zodat alle klussers even kunnen kijken waarom ze ook alweer aan het klussen zijn.

3. Vele handen maken licht werk

De planning van een grote verbouwing begint vroeg, en de kans is groot dat je professionele hulp inschakelt. Is dit niet het geval, zorg er dan voor dat er voldoende handjes aanwezig zijn om je te ondersteunen tijdens het klussen.

4. Het juiste gereedschap

Al deze handjes hebben natuurlijk het juiste gereedschap nodig om de klus goed te kunnen klaren. Zorg tijdig voor goede, professionele en betrouwbare apparatuur. Overweeg ook de huur of aanschaf van meerdere elektrische tools om de werkzaamheden wat te verlichten. Ook in het geval van aanschaffen van gereedschap geldt; goedkoop is duurkoop.

5. Creëer zoveel mogelijk ruimte

Waar gewerkt wordt is ruimte nodig. Voorkom val- en stoot partijen door zoveel mogelijk ruimte te creëren in de woning. Niet alleen de ruimte die verbouwd wordt, maar ook de toegangswegen moeten zo vrij mogelijk gemaakt worden. Op deze manier kan iedereen georganiseerd en kalm te werk gaan zonder elkaar in de weg te lopen.