Gratis BENOvatieadvies op maat
Surf naar www.mijnBENOvatie.be, vul de vragenlijst van de BENOvatietest in, en op basis van je antwoorden ontvang je in je mailbox een BENOvatierapport waarin staat hoe goed – of slecht – je woning scoort op het vlak van dak-, gevel-, schrijnwerk- en vloerisolatie, verwarming en sanitair warm water, ventilatie, rationeel energiegebruik, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.Samen met dit overzichtelijk en persoonlijk verslag krijg je – gratis, objectief en volledig op jouw maat – een schat aan waardevol BENOvatieadvies, met o.a. info over de BENOvatiedoelstellingen van elke renovatiestap in kwestie, en met een link naar de beste oplossingen om die doelstellingen te bereiken, naar mogelijke plaatsers en verdelers, en naar een overzicht van de mogelijke premies of andere financiële stimuli.
Omdat BENOveren belangrijk is
Of je nu je energiefactuur wil verlagen, wil genieten van meer comfort, je woning meer waarde wil geven of het milieu een dienst wil doen, je woning nu al meteen BENOveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 is altijd een goed idee.Een woning die is geBENOveerd, heeft een warmere oppervlaktetemperatuur, kan sneller op de gewenste temperauur worden gebracht, en heeft veel minder last van temperatuurverschillen en warmteverliezen. En als je de warmte beter binnen houdt, zal je minder brandstoffen gebruiken en dus ook minder CO2 uitstoten, waardoor de aarde minder zal opwarmen.
Een BENOvatie is daarenboven een prima gelegenheid om het binnenklimaat te optimaliseren. BENOveren bepaalt ook steeds meer de waarde van een woning. Als je later je huis verhuurt of verkoopt, krijg je een veel betere prijs doordat een geBENOveerd huis er beter uitziet, energiezuiniger is én beschikt over een gunstige EPC-score.
Doe de BENOvatietest en volg je ideale BENOvatietraject
Is BENOveren veel duurder dan ‘gewoon’ renoveren? Niet per se. Al enkele eenvoudige ingrepen kunnen een prima resultaat geven.Je huis BENOveren hoeft trouwens niet in één keer te gebeuren. Het kan ook stapsgewijs, volgens het beschikbare budget. Zolang je maar slim en doordacht te werk gaat. En dat doet in de logische volgorde – meestal te beginnen met de BENOvatie van het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde ‘technieken’:verwarming en sanitair warm water, ventilatie, huisautomatisering en verlichting, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.
Voor elk van die 5 BENOvatiestappen vond je op www.mijnBENOvatie.be al een schat aan informatie, concrete oplossingen, een overzicht van de BENOvatiepremies en financieringsadvies, maar om woningeigenaars nog beter te helpen werd nu aan deze site een BENOvatietest toegevoegd. Uit het gratis persoonlijk rapport dat ze op basis van hun antwoorden digitaal ontvangen, kunnen ze achterhalen hoe energiezuinig hun woning al dan niet is. En dankzij het BENOvatieadvies komen ze te weten hoe ze in de praktijk op dat vlak een tandje kunnen bijsteken.