Interieur

Eerlijke en heerlijke interieurs

Eerlijke en heerlijke interieurs
Bieke Claessens fotografeert al twintig jaar inspirerende interieurs voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ze neemt dikwijls de interieurstyling voor haar rekening alvorens ze op het knopje drukt. Het configureren van een interieur vindt ze een van de leukste aspecten van haar beroep. Wonen zoals je bent gaat over interieurs met een ziel. Leuk zijn ook de tips die de fotografe en tevens auteur de afgelopen jaren verzamelde.

Het resultaat is een heerlijk, maar ook een eerlijk boek. Wonen zoals je bent verklapt dat de woning de spiegel is van onze ziel. Claessens houdt een warm pleidooi om persoonlijkheid in het interieur te brengen. De tips vergen geen professionele hulp, noch kosten ze bakken geld. Ze zijn met een beetje kunst en vliegwerk zelf toe te passen. Het boek vuurt een weelde aan fraaie beelden op de lezer af. Ze zijn geschikt volgens thema, bijvoorbeeld gaat de auteur in een hoofdstuk in op het begrip contrast. Zo maakt de lezer kennis met asymmetrie, door ronde met hoekige vormen af te wisselen of door ruwe met gladde materialen te combineren. Symmetrie komt eveneens aan de orde. In de architectuur is symmetrie volkomen vals, onecht en vooral dwingend. Het hoofdstuk Natuur brengt leven toont dan weer het effect van planten en bloemen in een interieur, en ook hier vinden we weer weetjes bij de vleet. Haal de tuin naar binnen is het credo om ons weer verbonden te voelen met de natuur!

Bestel dit boek:

Wonen zoals je bent - Bieke Claessens

Gemeentehuis

Het interieurboek kwam niet vanzelf uit de lucht gedwarreld. Tussen de lijnen door meandert een stille autobiografie. In de inleiding gaat de auteur daar zonder schroom op in. Bieke Claessens: “Als klein kind speelde ik in de bossen rond ons huis en overal maakte ik ‘kampen’: een ondergronds kamp in een dichtbegroeid dennenbos, als een verborgen schatkamer, of een groot, meer open kamp op de grond van het bos ertegenover. Met kinderen uit de buurt knutselde ik een boomhut met hangladder ineen. Ik maakte ook een bouwsel dat ik ‘het gemeentehuis’ noemde, en ook een ‘balzaal’ en een ‘bankkantoor’. Nog wat later kwamen er omliggende woninghutjes bij, en uiteindelijk werd het een hele dorpsgemeenschap. Elke plek in dat wereldje had zijn eigen sfeer, zijn eigen graad van geborgenheid, zijn eigen graad van toegankelijkheid. Sommige plekken waren bedoeld alleen voor mezelf, om me in alle intimiteit erin te kunnen terugtrekken als een schildpad in zijn schelp, andere plekken waren bedoeld om te delen met vriendjes, om mensen gastvrij in te ontvangen. Mijn hang naar geborgenheid en mijn goesting om ‘nestjes’ te creëren zaten er dus al vroeg in.”

Wonen zoals je bent - Bieke Claessens

Onze raad: Leg Wonen zoals je bent- Interieurs met een ziel onder de kerstboom!

Uitgeverij Luster