Algemeen

Gebouw van Alcatel-Bell ingestort in Antwerpen

In de Solveinstraat in Antwerpen is de hoek van een gebouw van Alcatel-Bell tijdens afbraakwerken ingestort. Er vielen geen gewonden maar zeven nabijgelegen woningen en ook administratief gebouw "Den Bell" werden geëvacueerd. Die ontruiming verliep niet geheel volgens plan, bevestigt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.

Om de evacuatie in te zetten, werd het brandalarm geactiveerd. Dat bleek echter niet hoorbaar in alle delen van het gebouw. Daardoor bleven sommige werknemers gewoon doorwerken totdat ze door de brandweer werden aangemaand om hun bureau te verlaten.

Waarom het brandalarm niet overal hoorbaar was, is momenteel nog een raadsel. Van de 1.400 ambtenaren kunnen er 300 voorlopig niet terug naar hun bureau. "Hun kantoren bevinden zich aan de kant van het ingestorte gebouw. Totdat alle gevaar geweken is, worden zij tijdelijk elders in het kantorencomplex ondergebracht", klinkt het.

De aannemer zal de komende uren de restanten van het ingestorte gebouw stabiliseren. Die werkzaamheden nemen waarschijnlijk de hele nacht in beslag.

Morgenmiddag kunnen bewoners van de nabijgelegen woningen wellicht terugkeren naar hun huizen. Tot zolang blijven de Boudewijnsstraat, Solvynsstraat en Diercxsensstraat gedeeltelijk afgesloten.
Build for Life