Bedrijfsnieuws

Heijmans bestelt 5000ste lichte bestelwagen

Heijmans, een internationale beursgenoteerde bouwgroep, zorgde met zijn laatste bestelling ervoor dat LeasePlan Belgium de kaap van 5000 utilitaire voertuigen in haar vloot overschrijdt. LeasePlan, de Europese en Belgische marktleider in wagenpark- en voertuigbeheer beschikt daardoor in België over de grootste vloot in de niche van lichte bestelwagens.

Prijsbewuste keuze

De bouwgroep is actief in de sectoren “Vastgoed”, “Bouw” en “Infrastructuur”, in zowel België, Nederland, Duitsland als het Verenigd Koninkrijk. HCMB (Heijmans Centraal Materieel Beheer), staat in voor het fleetbeheer, de aankoop en verhuur van materieel en het wagenpark dat ingezet wordt op de werven van de verschillende Heijmans werkmaatschappijen over heel België. Vandaag beheert HCMB voor Heijmans een 200-tal voertuigen van LeasePlan, in totaal bestaat de vloot van Heijmans uit 450 voertuigen. Het tijdperk dat bestelwagens in eigendom werden genomen, lijkt voor Heijmans voorgoed voorbij.

Onder impuls van Heijmans Nederland, waar LeasePlan de enige leverancier is van Heijmans’ utilitaire voertuigen, werd in België eveneens voor de leasingformule gekozen. HCMB vergeleek de prijzen en kwam tot de conclusie dat LeasePlan ook in België over de beste tarieven beschikt. Danny Thijs, General Manager HCMB licht de keuze voor LeasePlan toe: “Niet alleen de uitermate scherpe prijszetting van LeasePlan, maar ook de aangepaste dienstverlening was doorslaggevend bij onze keuze. De aparte cel van LeasePlan “Commercial Vehicles” heeft duidelijk begrepen welke service een bedrijf als het onze zoekt.”

LeasePlan biedt Heijmans een lijst van gestandaardiseerde bestelwagens, inclusief de gewenste transformaties. Deze simpele procedure om tot de gewenste configuratie van de bestelwagens te komen, is uniek in de markt. Danny Thijs licht verder toe: “Het enige wat HCMB nog moest aanpassen aan de voertuigen is de belettering. Alle andere transformaties en plaatsing van rekken werden al door LeasePlan geregeld. Daarenboven zijn de rapportering en Open Calculatie formule bijzonder transparant, wat zeker een pluspunt is in vergelijking met de andere leasingmaatschappijen. Vandaag verloopt de samenwerking met het dedicated team van LeasePlan bijzonder goed. Op termijn zou HCMB overwegen om, net zoals in Nederland, het volledige fleetbeheer uit te besteden aan LeasePlan.”
Build for Life