- Voorkom een slippertje in de badkamer. Kies in de doucheruimte voor een douchebak of douchevloer in plaats van een tegelvloer.
- De meeste douchewanden worden geleverd in helder veiligheidsglas en moeten altijd voorzien zijn van de Europese CE-markering. De gangbare dikte veiligheidsglas voor standaardmaten tot circa 100 x 200 cm bedraagt 6 mm. Daarboven wordt meestal 8 mm gebruikt. Let vooral bij dunnere glassoorten op de verplichte CE-markering, zodat u zeker weet dat ze aan de veiligheidsnorm voldoen. Er wordt namelijk goedkopere import op de markt gebracht die niet aan deze CE-norm voldoet.
- Veel glazen douchewanden kunnen worden voorzien van een coating waardoor kalkaanslag en vuil minder kans krijgt. Dit scheelt aanzienlijk in het dagelijkse onderhoud. Belangrijk is wel dat u geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. Deze verkorten namelijk aanzienlijk de levensduur van de coating.
- Let voor de kwaliteit van een badkamermeubel vooral op de afwerking van de randen. De naden tussen de voor- en de zijkanten van een badkamermeubel zijn het gevoeligst voor indringend vocht. De beste meubels zijn volledig mat of hoogglans gelakt, waardoor zich nergens naden bevinden wat de levensduur aanzienlijk verlengd.
- Om kalkaanslag te voorkomen is het van belang dat de onderdelen van uw badkamerkraan zodanig vloeiend zijn dat het water er goed vanaf kan lopen. Dit zorgt ervoor dat de kraan eenvoudig te reinigen is.
- Als u kinderen heeft dan zijn thermostaatkranen eigenlijk een must. Dankzij de vastgestelde temperatuur en de stopknop die verhindert dat de kraan eenvoudig op een hogere stand dan 38°C gedraaid kan worden, kunnen kinderen zich niet branden aan te heet water.
Minimaal twee keer per dag, bij het ontwaken en voor het naar bed gaan, brengen wij tijd door in de badkamer. De één wat langer dan de ander. Vanuit hygiënisch- en veiligheidsoogpunt verdient het douchen op een douchevloer de voorkeur boven het douchen op een tegelvloer. Tegelvoegen zijn bij uitstek plekken waar bacteriën, die vuiligheid en schimmels veroorzaken, zich vastzetten. Bovendien zijn tegelvoegen lastig te reinigen en zorgen tegels in combinatie met zeepresten vaak voor pijnlijke valpartijen. Om volop te kunnen genieten van uw badkamer volgen hier enkele tips rond de hygiëne en veiligheid:
Aanbevolen voor jou
Meer over Badkamers
Het inrichten van een moderne badkamer doe je zo!
19 december 2024Waar moet je op letten bij een badkamerverbouwing?
17 december 2024Deze badkamertrends kun je in 2025 verwachten
19 november 2024Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Elke werkdag het laatste nieuws in uw mailbox!
Aanmelden!Alleen de nieuwsbrief, geen spam