Plant-E World: meer dan zomaar een kamerplant
De Plant-E World is dus veel meer dan gewoon maar een kamerplant. Door de wereldbol te laten draaien met eigen opgewekte energie, is de Plant-E World een gadget waarmee je bezoekers in huis met verstomming kan slaan.De geïntegreerde Plant-E technologie maakt het mogelijk om de elektriciteit die bij de wortels van de plant gegenereerd wordt, op te vangen en te gebruiken om de gadget in beweging te zetten. Door de wereldbol aan de plant te koppelen, kan je meteen zien dat de plant elektriciteit opwekt.
Elektriciteitswinning uit groendaken en natuurgebieden
Natuurlijk is dit slechts een gadget, maar het toont alleszins aan dat er veel meer mogelijk is in de toekomst. Door te investeren in de kleine Plant-E World kunnen de producenten het nodige kapitaal binnenkrijgen om grootschalige projecten op poten te zetten. Zo zou bijvoorbeeld kunnen geïnvesteerd worden in elektriciteitswinning uit groendaken en natuurgebieden, zonder dat deze hiervoor beschadigd moeten worden. Verwacht wordt dat de techniek 10 tot 25 kWh per vierkante meter per jaar kan produceren.Groene elektriciteitscentrales op grote schaal
David Strik en Marjolein Helder, de twee drijvende krachten achter Plant-E, zijn beiden wetenschappers die zich niet enkel willen richten op onderzoek, maar ook actief willen werken aan een groenere wereld. Dankzij de inkomsten uit de Plant-E World willen ze enerzijds het product verder ontwikkelen, maar anderzijds kunnen deze inkomsten ook verder onderzoek en ontwikkeling naar deze technologie mogelijk maken. Het uiteindelijke doel is om de wereld binnen afzienbare tijd van grootschalige groene elektriciteitscentrales te voorzien.Het project van Plant-E is alvast veelbelovend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf verschillende awards in de wacht heeft gesleept. Zo won het recent nog de Duurzame Innovator Pitch 2013.