De circulaire wanden van JuuNoo worden zeven keer sneller geïnstalleerd dan traditionele systemen. De wandmodules hebben een uitstekende akoestiek en zijn vlot verstelbaar. De gebruikers kunnen ruimtes flexibel indelen naar hun eigen noden en kunnen ook de stijl aanpassen aan hun bestaande inrichting. Onder andere Proximus, Renson en Whitewood installeerden de wandmodules van JuuNoo al in hun kantoren.
Steeds meer bedrijven stappen af van hun open landschapskantoren, die nefast zijn voor de concentratie en de productiviteit van hun medewerkers. JuuNoo ontwikkelde daarom ook de ProBox, een circulaire, verhuisbare werkruimte voor 1 tot 4 mensen. De box heeft een verstelbare grootte, beschikt over een uitstekende akoestiek en luchtkwaliteit, en is voorzien van alle technische aansluitingen.
Covid-19 heeft de kantoormarkt op korte tijd radicaal veranderd. De coronacrisis dwingt ondernemingen om hun kantoren opnieuw in te richten, nu de combinatie van thuiswerk en werken op kantoor ongetwijfeld een blijver wordt. Maar het zijn niet alleen bedrijven die bij JuuNoo aankloppen voor circulaire wanden, die er nog mooi uitzien ook. Ook ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen of universiteiten moesten hun gebouwen van de ene dag op de andere anders inrichten en gingen op zoek naar flexibele oplossingen. Die semipublieke ruimtes zijn een nieuwe markt waar JuuNoo sterker op wil focussen.
400 procent groei
Eerder dit jaar haalde JuuNoo al 1,5 miljoen euro op. Daar komt nu in een tussentijdse kapitaalronde nog eens 500.000 euro bij om de forse groeiversnelling te ondersteunen. De scale-up groeide het voorbije jaar met maar liefst 400 procent en voorziet in 2021 een omzetgroei van 300 procent. JuuNoo wil haar activiteiten in Nederland en Frankrijk verder uitbouwen en wil de wandmodules ook lanceren in drie bijkomende Europese landen. Het team van JuuNoo groeide het voorbije jaar naar negen medewerkers en heeft momenteel nog vacatures voor een marketeer, een business development manager, een IT-manager en een financieel manager.Niet alleen de coronacrisis doet de vraag naar circulaire wanden groeien. De Europese Green Deal zet fors in op meer circulariteit in de bouwsector. Vandaag is slechts 1 procent van alle traditionele wanden recycleerbaar, wat zo’n 2.350.000 ton afval per jaar veroorzaakt. Wanden nemen daarmee 15 procent van de totale berg bouwafval in.