Science Park krijgt bijna twee keer zoveel studentenwoningen. In 2013 telt het wetenschapspark voor bétakennis in Watergraafsmeer er zo'n 1300.
Studentenhuisvester DUWO en partner Rochdale beginnen namelijk met de bouw van een tweede studenten- complex. Op woensdag 14 december slaan wethouder Freek Ossel en stadsdeelbestuurder Thijs Reuten samen met bestuurder Paul Doop van de Universiteit van Amsterdam, algemeen directeur Jan Benschop van DUWO en vier studenten eendrachtig de eerste paal. De bouw van dit tweede complex begint drie jaar na de oplevering van het eerste, dat toen met ruim 700 studentenwoningen de grootste studentenflat van Amsterdam werd. In Science Park II kunnen 605 studenten vanaf 2013 terecht voor huisvesting. Science Park is het wetenschapspark voor bétakennis in de Amsterdamse Watergraafsmeer, waar onderwijs- en onderzoeksinstellingen samenwerken met kennisbedrijven. De nieuwe woningen zijn verdeeld in 489 zelfstandige eenkamereenheden, 21 zelfstandige tweekamerappartementen en 95 onzelfstandige eenheden (kamers).
Markant gebouw
Ook dit complex krijgt de campusachtige insteek die DUWO bij studentenhuisvesting voorstaat: het markante gebouw met een deel hoogbouw en een deel laagbouw wordt ruim voorzien van plekken waar campusbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Bij de hoogbouw komt een entreeplein met winkeltjes en andere bedrijven (totaal 500 m2). Het NS-station Science Park is naast de deur. De transparante entreehal is zo ingericht dat studenten er kunnen afspreken om te werken, kletsen, fitnessen enzovoort.
Ontmoetingsplaatsen
Buitenplekken voor de bewoners lopen via ruimtelijke entrees door in de binnengelegen corridors, waaraan de woningen liggen. De gangen hebben elk ook weer eigen ontmoetingsplaatsen. Het hele ontwerp is bovendien gericht op aansluiting op de woonbuurt die de Watergraafsmeer ook is. Geluidsoverlast van de spoorlijn wordt tegengegaan door een geluidscherm. Het ontwerp van Science Park II werd gemaakt door Van Herk, De Kleijn, Schroeder.
Meer over Nieuwbouw
Een huis laten bouwen: hoe je energie kan regelen
15 januari 2025Zelf bouwen of verbouwen: slimme besparing of verborgen kost?
14 januari 2025Ten Brinke en inspire* winnen tender Urkersingel in Rotterdam
10 januari 2025Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Elke werkdag het laatste nieuws in uw mailbox!
Aanmelden!Alleen de nieuwsbrief, geen spam