Infosessies NAV
Do´s & don´ts bij het voorschrijven van architectonisch betonDeze infoavond is een praktische uiteenzetting van de PTV 21-601 ‘Geprefabriceerde elementen van architectonisch beton’. U verneemt er de do´s & don´ts bij het ontwerpen en plaatsen van balkons en gevels. Wat is de impact van de gekozen afwerking? Welke detailleringen dient u te respecteren voor een goed resultaat op lange termijn?
Donderdag 13 oktober 2016 – Anderlecht; dinsdag 18 oktober 2016 - Heusden-Zolder
Nieuwe ventilatietechnieken in de zorgsector - projectbezoek ‘Parkhof’ Machelen
Het oude woonzorgcomplex Parkhof voldeed niet meer aan de hedendaagse energie- en comforteisen. Een nieuw gebouw drong zich op, met een onderhoudsvriendelijk ventilatiesysteem, een gezond binnenklimaat en een goed thermisch comfort. Ontdek de theorie én de praktijk.
Vrijdag 21 oktober 2016 – Machelen
Van Bon Air naar Goede Lucht
Betaalbaar renoveren met de focus op binnencomfort
RenovActive is een renovatieproject waar meer ruimte was voor onderzoek dan voor een doorsnee renovatie. De hoofdoelstelling was om de levenskwaliteit en de impact op het milieu te verbeteren. Ir.-arch. Jonas Lindekens (ONO architectuur) en ir.-arch. Friedl Decock (Daidalos Peutz) gingen deze uitdaging aan. Ze lichten toe hoe zij antwoorden gaven op het eisenpakket in directe relatie tot het beschikbare budget.
Dinsdag 25 oktober 2016 – Leuven; donderdag 27 oktober 2016 – Antwerpen; donderdag 17 november 2016 - Nazareth
Muurvaste kennis over ETICS - van sierpleister tot harde bekledingen
ETICS, voluit ‘External Thermal insulation Composite Systems’ of ‘Thermisch Buitengevelisolatie Systeem’, is ontstaan als een compleet gevelsysteem met sierpleister. Op deze infosessie brengen dr. ing. Sara Korte (WTCB) en prof. Nathan Van Den Bossche (Ugent) een overzicht van de aandachtspunten bij het voorschrijven van ETICS met sierpleister of harde bekledingen als afwerkingslaag.
Donderdag 10 november 2016 – Nazareth; donderdag 17 november 2016 - Heusden-Zolder; donderdag 24 november 2016 – Edegem; dinsdag 29 november 2016 – Kortrijk
De omgevingsvergunning
Op 23 februari 2017 treedt de omgevingsvergunning in werking. Die verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. De integratie van beide vergunningen moet leiden tot vlottere procedures, meer rechtszekerheid en een betere besluitvorming.
Om u een beter zicht te geven op de implicaties die dat voor u als professionele aanvrager met zich meebrengt, organiseert de Vlaamse overheid i.s.m. NAV een reeks infosessies. Daar zal dieper ingegaan worden op de belangrijkste wijzigingen die vanaf de omgevingsvergunning van toepassing zijn. Daarnaast zal u a.d.h.v. een demo geïnformeerd worden over het gebruik van het Omgevingsloket waarmee u een aanvraag digitaal kunt samenstellen en indienen. De infosessie zal een halve dag in beslag nemen.
De data en verdere inschrijvingsmogelijkheden volgen later.
Het S-peil en de wijzigingen in de epb-regelgeving in 2017
Tijdens deze infosessies worden de wijzigingen in de epb-regelgeving toegelicht die van toepassing zijn vanaf 2017 en wordt de introductie van het S-peil toegelicht.
Maandag 5 december 2016 – Gent; maandag 12 december 2016 - Heusden-Zolder; donderdag 15 december 2016 – Waregem; dinsdag 10 januari 2017 – Edegem. Verdere praktische info volgt later.
Het NAV-colloquium: Handhaving m.b.t. ruimtelijke ordening en energie
Dit jaar is het NAV-colloquium gewijd aan handhaving in de domeinen ruimtelijke ordening en de epb-regelgeving.
Vrijdagnamiddag 9 december. Verdere praktische info volgt later.
Opleidingen Vitruvius Academy
Verplichte permanente vorming voor epb-verslaggeversDe wijzigingen aan de EPW-rekenmethode in 2017 & de EPN-methode voor niet-residentiële gebouwen
De nieuwe rekenmethode en de indeling van niet-residentiële gebouwen vormen een ingrijpende uitbreiding en aanpassing van de epb-regelgeving. Tijdens deze cursus wordt de nieuwe materie verduidelijkt aan de hand van screenshots van de aangepaste versie van de epb-software.
Dinsdag 18 oktober 2016 – Gent; vrijdag 28 oktober 2016 – Antwerpen; dinsdag 8 november 2016 – Leuven
Vervolgcursus: praktijkgericht inoefenen van de EPN-methode
Uitdiepen van de verplichte permanente vorming voor epb-verslaggevers
Deze praktijkgerichte cursus gaat dieper in op de EPN-methode door het inoefenen ervan aan de hand van verschillende cases en de software. Om een optimale interactie te garanderen zijn maximum 25 deelnemers per locatie toegelaten.
Dinsdag 25 oktober 2016 – Nazareth; donderdag 10 november 2016 – Wilrijk; donderdag 10 november 2016 – Kortrijk; vrijdag 18 november 2016 – Aarschot
Akoestisch verantwoord renoveren
Praktijkgerichte benadering voor een correct ontwerp van residentiële projecten
Deze cursus biedt een grondige opfrissing van akoestische basisprincipes en neemt frequente problemen onder de loep. Veel voorkomende misvattingen over geluid en akoestiek worden weerlegd. Ontdek welke eisen gelden en hoe u samen met de bouwheer en andere bouwpartners het ambitieniveau vastlegt. Alle theorie wordt aangevuld met praktijkvoorbeelden, toegespitst op renovatie van residentiële projecten.
Maandag 14 november 2016 – Berchem; woensdag 23 november 2016 – Leuven; maandag 28 november 2016 - Gent
Meer info en inschrijven:
www.nav.be/kalenderwww.vitruviusacademy.be