Uitbreiding van FACQ: 14de showroom
De nieuwe Hasseltse showroom weerspiegelt de ambitie van FACQ als groeiende nationale speler in zijn sector. In december van vorig jaar laatstleden opende het nieuwe sanicenter de deuren voor de professionals uit de streek. Nu is het de beurt aan de showroom. “Wij geloven sterk in het potentieel van deze regio. Deze uitbreiding ligt in de lijn van ons groeibeleid binnen België,” legt Pascale Curias uit, de marketingverantwoordelijke van FACQ.Ideale ligging en maximale visibiliteit
De nieuwe showroom met een oppervlakte van 3.000 m² ligt net naast het nieuwe sanicenter in de nabijheid van de Herkenrodesingel, de ring van Hasselt. Het gebouw geniet dus van maximale zichtbaarheid en is gemakkelijk toegankelijk via een druk gebruikte verkeersas. Het sanicenter en de showroom samen bezetten een oppervlakte van 4.000 m², volledig gewijd aan sanitair en verwarming. Een deel is uitgerust voor professionals en aan de andere kant bevindt zich het stuk voor particulieren.De volledig nieuwe showroom valt op: een groene toren in polycarbonaat, met achtergrondverlichting, in architectonische betonpanelen. “De stad Hasselt verleende ons veel vrijheid en liet ons een innoverend gebouw creëren,” vertelt Pascale Curias. De showroom geniet van veel daglicht dankzij de grote brede ramen. Langs een houten hellend vlak bereiken de bezoekers de tweede verdieping. De nieuwe FACQ-showroom biedt 3.000 m² producten, onderverdeeld in duidelijk afgescheiden zones.
Inspiratie voor elke bezoeker
De FACQ-showroom is ingedeeld in themazones. Net voorbij de inkomhal kan de bezoeker de verschillende badkamers bezichtigen, onderverdeeld volgens de vier stijlen van FACQ: cottage, metropolitan, trendy en classic.De vele badkamerelementen zijn per categorie uitgestald: kraanwerk, bad, douche, toilet enverschillende meubels en accessoires. De bezoeker kan zo gemakkelijk de verschillende elementen met elkaar vergelijken of in een oogwenk vinden wat hij nog nodig heeft.
De showroom bevat eveneens een zone “mini-badkamers”, net als “badkamers aan kleine prijzen” en tenslotte ook een “keuken”-zone. Via didactische panelen kan de bezoeker info en tips verkrijgen voor de inrichting van zijn badkamer.
De verwarmingstechnieken en de mogelijkheden in het kader van hernieuwbare energie worden behandeld in de zone die aan het Groene Huis gewijd is: condensatieketels, warmtepompen, recuperatie van regenwater, ventilatie, alles wordt er tot in de kleinste details uitgelegd. De bezoeker die een meer ecologische woning wenst of een passief- of laag energiehuis wil bouwen vindt er een antwoord op al zijn vragen, en kan zo bij zijn installaties het passende materiaal kiezen.