Algemeen

Nooit meer inleveren

Nooit meer inleveren
Daar sta je dan in je splinternieuwe studentenkamer in Rotterdam. Je bed staat op de zelfgelegen laminaten pvc vloer en je hebt een behangetje met een mooi motiefje uitgekozen dat perfect past bij de op maat gemaakte gordijnen. Er is alleen één groot probleem: je hebt helemaal geen geld meer over om de huur voor de komende maanden te betalen! Wat je nu te doen staat is om goed te bepalen wat de overgebleven opties zijn.

Wat te doen?

Heb je erg rijke ouders of een oma die enorm veel van je houdt die de huur van deze maand wel zou willen betalen? Heb je ergens nog een vergeten spaarrekening waarop per toeval nog een flink aantal euro’s staan? Of kom je tot de haast onvermijdbare conclusie dat het misschien wel eens tijd zou kunnen worden om dat gapende gat in je hand te gaan dichten?

Bezuinigen? Nee joh!

Op die laatste vraag antwoord je meteen vol overgave: ‘Nee!’. Jouw ‘geld over de balk smijtende’ levensstijl aanpassen, is geen optie voor jou. Je belt je ouders nog liever nog een keer op met een verzoek, verhuld in de vorm van een ‘hoi mam ik mis je eigenlijk wel een beetje dus mag ik geld’ belletje, om wat extra euro’s. Met jouw acteertalent krijg je dat waarschijnlijk wel voor elkaar. Toch merk je dat het niet helemaal juist meer voelt om weer bij je ouders aan te kloppen met de vraag om nog meer geld. Er moet een andere en betere oplossing zijn waarbij je niet om geld hoeft te vragen en ook niet hoeft te besparen op je huidige uitgavepatroon. Na lang piekeren besef je het: misschien moet je toch op zoek gaan naar een bijbaantje in Rotterdam.

Niet minder uitgeven maar meer uit kunnen geven

Het hierboven beschreven scenario zal voor de één dichter bij de werkelijkheid komen dan voor de ander. Het is nu eenmaal zo dat we het niet fijn vinden om vaste patronen te veranderen. Toch is het vaak nodig op het moment dat we zelfstandig willen worden en wonen. Je eigen boontjes doppen is iets waarmee de meeste van ons op een bepaald moment in ons leven te maken krijgen. Voordat je leuke dingen kunt doen zoals op jezelf gaan wonen en het huis decoreren, moet er geld worden verdiend om al die leuke dingen mee te kunnen bekostigen. Wil je dus niet minder uitgeven dan hoeveel je nu uitgeeft? Zorg er dan simpelweg voor dat er meer uit te geven is!

Ook interessant


Build for Life