Verhuizen

Ondanks de hoge huurprijzen willen studenten verhuizen naar de stad

Ondanks de hoge huurprijzen willen studenten verhuizen naar de stad
Een woning in de Nederlandse steden is al sinds jaar en dag erg populair onder studenten. Deze jongvolwassenen lijken er alles voor over te hebben, om hun ouderlijke huis te verlaten. Het huis waarin de studenten zijn opgegroeid wordt ingeruild voor een klein kamertje in de stad. Deze kamer behoort veelal tot een studentenhuis en is verre van luxueus. Daarnaast is de gemiddelde huurprijs voor deze kleine woningen opvallend hoog ten opzichte van een woning buiten de stad. Ondanks deze beperkte woonomstandigheden trekken de studenten vooralsnog massaal naar de stad, zelfs zodanig veel dat er een tekort aan woningen is. Dit gedrag is ook niet heel apart aangezien de jongeren in de steden studeren. Daarnaast hebben de steden veel meer te bieden op het gebied van activiteiten dan dorpen, wat het wonen in een stad aantrekkelijk maakt. Toch hebben de studenten niet geld als water en moeten zij vaak op de kleintjes letten. De inkomsten van een bijbaantje zijn vaak niet genoeg. Zo komen deze jongvolwassenen met ingenieuze ideeën om op hun woonkosten te besparen, lees in dit artikel hoe zij dit doen.

Het begint bij een goedkope verhuizing

Voordat studenten überhaupt hun eerste nacht in de stad kunnen doorbrengen, dienen zij eerst al hun spullen over te brengen naar de nieuwe woning. Goedkoop verhuizen is dan ook hun missie en dit wordt op diverse manieren gedaan. Vaak worden alle vrienden en familieleden opgeroepen om te helpen bij de verhuizing. Toch is dit niet altijd mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een gebrek aan grote auto’s. Gelukkig worden de diensten van verhuisbedrijven steeds toegankelijker. Zo kan een verhuisbedrijf alle spullen in 1 rit vervoeren en daarnaast blijven de verhuiskosten vaak beperkt wanneer de student meehelpt met sjouwen. De studenten kunnen het verhuisproces versnellen door zelf de handen uit de mouwen te steken, dit zorgt ervoor dat de verhuisbedrijven minder uren maken. Ook is de student in veel gevallen duurder uit wanneer zij zelf meerdere malen op en neer moeten rijden. Dit komt door benzine- en parkeerkosten.

Het besparen op constante kosten

Een andere kostenpost waar de studenten veelal op besparen zijn zaken als gas, elektra en water. Door online vergelijkers te gebruiken, kan men de meest aantrekkelijke gas en elektra abonnementen afsluiten. Zo blijven deze kosten zo beperkt mogelijk. De vergelijkers bieden namelijk de mogelijkheid om verschillende leveranciers tegen elkaar op te zetten. Daarnaast wisselen veel studenten regelmatig van energieleverancier om constant de aansluitingskortingen te bemachtigen. Ook proberen studenten te besparen op hun waterkosten door het verbruik te minimaliseren. Elke euro die zij besparen helpt namelijk mee aan de reductie van het totale kostenplaatje. Dit is zeer belangrijk voor de Nederlandse studenten, helemaal door de recente ontwikkeling in het leenstelsel.

De aankoop van 2e hands meubilair

Studenten proberen ook te besparen door hun noodzakelijke meubilair in te kopen bij kringloopwinkels of te jagen op korting deals. Daarnaast zijn de studenten vaak genoodzaakt om kapotte meubelen te repareren in plaats van iets nieuws te kopen. Zo kan men al zeer gemakkelijk een kastje opnieuw schilderen of een paar schroefjes vervangen waardoor het meubelstuk weer jaren meegaat.

Telefonie en internetkosten worden laag gehouden

De studenten proberen ook zoveel mogelijk te besparen op hun maandelijkse telefonie en internetkosten. Deze abonnementen worden laag gehouden door ook hier gebruik te maken van vergelijkers en regelmatig te wisselen van provider.