Begin 2025 gaan de werkzaamheden van start voor 'Kotter', een modern en comfortabel studentencomplex van zes verdiepingen. Het gebouw zal beschikken over 12 gemeenschappelijke leefruimtes, vier maakateliers en een ruime fietsenstalling. In totaal komen er 126 studentenkamers in een huiselijke sfeer, met verschillende opties: kamers van 15 vierkante meter met wastafel, kamers van 17,5 vierkante meter met eigen sanitair, en studio's van 27 vierkante meter met eigen sanitair en kitchenette. Het doel is om een gevarieerd aanbod aan kamers te creëren dat zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van de studenten.
Oplossing tekort kamers
De duurzame en efficiënte manier van ontwikkelen, kort de bouwtermijn flink in. En dat is geen overbodige luxe in de grootste studentenstad van Vlaanderen. Het aantal studenten in Gent is de voorbije 14 jaar met liefst een kwart gegroeid tot bijna 81.676 (academiejaar 2022-2023). Dus stijgt ook de groep studenten dat een kot wil huren. Inmiddels is er een structureel tekort van zo'n 10.000 kamers en dit wordt alleen maar groter .Centraal beheer en community
Voor het ontwerp van 'Kotter' doet Steenoven een beroep op het Gentse architectenbureau WE-S Architecten. Diggit StudentLife neemt het centrale beheer op zich. Die laatste zorgt met andere woorden voor de administratie en het operationeel en technisch beheer.De verkoopprijzen van een studentenkamer in 'Kotter' starten vanaf 165.500 euro. Meer info voor 'Kotter' vind je op www.kotter.be.