Algemeen

Prins Laurent bezoekt Wienerberger stand op Batibouw

Prins Laurent bezoekt Wienerberger stand op Batibouw
Op dinsdag 25 februari bracht Prins Laurent een bezoek aan de Wienerberger stand. Hij toonde hierbij bijzondere belangstelling voor de duurzame oplossingen voor energiezuinige en gezonde gebouwen. De ecologische score van de keramische materialen en oplossingen van Wienerberger, die lokaal geproduceerd worden in België, wordt bevestigd door labels, zoals natureplus, DUBOkeur en C2C.

Grote uitdagingen

Iedereen die betrokken is bij de bouw of renovatie, staat vandaag voor grote uitdagingen. Onze woningen en gebouwen mogen steeds minder energie verbruiken voor verwarming, koeling en ventilatie. Maar in de toekomst zullen ze, naast energie-efficiënt, ook duurzaam moeten zijn. Dit alles binnen een aanvaardbare bouwkost.

Prins Laurent bezoekt Wienerberger stand op Batibouw

Innovatieve antwoorden

Op deze nieuwe uitdagingen wil Wienerberger, aanbieder van innovatieve bouwmaterialen en –oplossingen met de gekende merknamen Terca, Desimpel, Koramic en Porotherm, een doeltreffend antwoord bieden. Ter gelegenheid van zijn bezoek aan Batibouw, lichtte Katrien Nottebaert, Directeur marketing van Wienerberger de diverse oplossingen toe aan Prins Laurent die bijzondere interesse toonde voor deze duurzame initiatieven.

Voor na-isolatie van bestaande gevels zijn de Façatile kleipan, de smalle Eco-brick gevelsteen en de Terca en Desimpel steenstrippen ideale oplossingen. Heel interessant voor wie streeft naar een laag E-peil of naar een nog energiezuinigere renovatie bij na-isolatie langs de buitenzijde.

Met de Bellus introduceert Wienerberger op Batibouw de lichtste en dunste keramische lei die momenteel op de markt te vinden is. De Bellus beantwoordt aan de strenge eisen van het milieulabel natureplus. Wienerberger is trouwens de enige producent die in België dit milieucertificaat kreeg uitgereikt voor dakbedekkingsmaterialen.

En met ‘De Duurzame Wijk’ in Waregem lanceerde Wienerberger een opvallend pioniersproject. Deze wijk wordt volledig vanuit een duurzame invalshoek aangepakt, en dit zowel op ecologisch, economisch en sociaal vlak. Dit innovatieve project zet - volledig in lijn met de Belgische bouwtraditie - de standaard voor duurzaam wonen in de toekomst (zie ook www.deduurzamewijk.be ).