Zonwering

Screendoekresten krijgen tweede leven als totebag

Screendoekresten krijgen tweede leven als totebag
Als efficiënte preventie voor oververhitting binnenshuis vormt doekzonwering een duurzame oplossing voor een gezond binnenklimaat. Bij de productie van de screens zet Renson in op het gebruik van hernieuwbare energie, een lange levensduur van de producten en het beperken van restafval. Onvermijdelijk ontstaan screendoekresten. Een deel van die resten krijgt nu een tweede leven. Ze vormen de nieuwe grondstof voor een exclusieve Renson-totebag, vervaardigd door maatwerkers van 't Veer in Menen.

650 kg afval gerecupereerd

Bij de productie van screens worden doeken op maat versneden. Zo ontstaat doekafval. De nieuwe totebags recupereren ongeveer 260 gram screendoekresten per tas. In 2024 worden alvast de eerste 2.500 van deze bijzondere totebags gemaakt. Goed voor om en bij de 650 kilogram doekafval dat in een eerste fase van dit project een nieuwe functie krijgt. Supply chain manager Leen Vermeir van Renson: "Het is niet de eerste keer dat we afval uit onze productie circulair gebruiken, evenmin dat we er een maatschappelijk engagement aan koppelen. Voor Kom Op Tegen Kanker maakten we al soortgelijken toiletzakken."

Het nieuwe Renson-gadget sluit alvast perfect aan bij de bedrijfswaarden. Duurzaam, innovatief design loopt als een rode draad doorheen het assortiment ventilatie, zonwering e n outdoor living. En nu dus ook door de totebags, die functioneel, esthetisch en onderhoudsvriendelijk zijn.

Renson - Screendoekresten krijgen tweede leven als totebag

Partnership met maatwerkbedrijf

Voor het vervaardigen van de totebags doet Renson een beroep op maatwerkbedrijf 't Veer uit Menen. In de confectieafdeling krijgen de 'groene' tassen zorgvuldig vorm. "Onze medewerkers vinden het alvast een leuk project om aan mee te werken", weet productieverantwoordelijke Yoeri Vermeersch. "Ook bij ons staat duurzaamheid hoog op de agenda. Dit soort producten mogen maken en zo bijdragen aan een milieubewustere maatschappij juichen we dus toe."

Ook interessant