Keukens

SieMatic S2: een magisch samenspel van het zichtbare en het onzichtbare

SieMatic S2: een magisch samenspel van het zichtbare en het onzichtbare
©SieMatic S2 Next Generation
De nieuwste SieMatic S2 is een meesterwerk van stilistische luxe, waarbij zichtbaar en onzichtbaar perfect samenkomen in een adembenemend ontwerp. Dit nieuwe icoon is veel meer dan slechts een verzameling onderdelen; het belichaamt schoonheid, functionaliteit en vakmanschap. In een magisch spel tussen interieur en exterieur, transformeren gesloten keukenmeubels moeiteloos in open vitrines, kookplaten verdwijnen onder verschuifbare werkbladen, en keukenapparaten blijven stijlvol verborgen achter elegante deuren of schuifpanelen. Elk element draagt bij aan een fascinerend geheel, dat zowel praktisch als esthetisch verbluffend is.

"De nieuwe SieMatic S2 Next Generation maakt indruk met zijn iconische design, nieuwe materialen en frontuitvoeringen, perfecte details en innovatieve functies zoals SieMatic SecretSpace en SieMatic SecretService. ​ Met de mogelijkheden een keukenontwerp af te stemmen op de wensen van de gebruikers en lange levensduur zal het veel vreugde brengen. Met de nieuwe S2 maakt SieMatic de tijdloze greeploze klassieker nog huiselijker, zodat de keuken nog beter in de leefruimte past." - Jörg Overlack, hoofd merk- en bedrijfscommunicatie


SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Zichtbaar en onzichtbaar - de nieuwe SieMatic S2 beperkt zich tot de essentie.

Draaibare keukenmeubelen en vlakke laden in de S2 greeplijst kunnen onzichtbaar worden toegepast. De geraffineerde combinatie van aluminium titaan mat, hazel brown eiken, ceramic storm gris, tarsie fineer en zwart zijdemat voor greeplijsten, is slechts één voorbeeld van een spannende combinatie van geraffineerde materialen en zorgvuldig geselecteerde kleuren. Het biedt keukenliefhebbers nieuwe mogelijkheden om hun eigen unieke leefruimte te creëren, met een bijzonder ingetogen, elegante esthetiek die de stijl van het interieur subtiel accentueert zonder de ingenieuze functionaliteit te veel te benadrukken.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Een reis door de kunst van het keukendesign en het beleven van uitmuntendheid.

Echte luxe wordt niet gedefinieerd door getallen, maar door ervaringen. Waar alles met elkaar verbonden lijkt te zijn in een hogere harmonie, ontstaat een speciale magie, zichtbaar en onzichtbaar. Achter de elegante fronten van de hoge kasten, bovenkasten en onderkasten in aluminium goudbrons, de warmbruine tint uit meer dan 2.000 speciale kleuren van het SieMatic Individual Colour System en het donker gevlamde walnoot fineer, gaan de baanbrekende innovaties SecretSpace en MultiMatic van SieMatic schuil.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Keukenmeubelen van goudbrons geanodiseerd en geborsteld aluminium met gepolijste, slanke frameprofielen omringen de kamerhoge, elegante glazen vitrines met spiegelende achterwanden. In het midden van de ruimte is het eiland in zijdematte SQ lak zowel de plek om te koken en samen aan de familie-eettafel te eten. De hoge kasten rechts in donker gevlamd noten hout met verticale fineerstructuur bieden plaats aan de keukenapparaten en in de hoek bevindt zich de SieMatic SecretSpace hoge kast, die een decoratieve vitrine kan zijn of een gesloten keukenmeubel, dat de kostbare inhoud beschermt. Het is pas op het tweede gezicht dat de nieuwe generatie SieMatic S2 verrast en zijn verborgen geheimen en talenten onthult. De bijkeuken en voorraadruimte zijn verborgen achter een deur in het keukenontwerp.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Onzichtbaarheid als perfecte samensmelting van aanwezigheid en purisme.

De hedendaagse keuken kan verborgen worden achter schuifdeuren. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor een elegant, puristisch keukenontwerp waarin de SieMatic keuken zelf centraal staat, maar de functionaliteit ervan niet zichtbaar hoeft te zijn.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

SieMatic biedt een uitzonderlijk breed assortiment van enkele, dubbele en vierdelige schuifdeuren met talrijke hoogte- en breedteopties en dus vele mogelijkheden om individueel vormgegeven zones te creëren en te verbergen. In gesloten toestand verstoort niets de rust van de puristische leefruimte.

Met hun ingetogen elegantie en onbeperkte functionaliteit kunnen SieMatic schuifdeuren gebruikt worden als vloeiende overgang tussen de leefruimte en hun functies. Door de veelzijdigheid in esthetiek en functie passen zij in elk hoogwaardig interieur van vloer tot plafond, en zijn uit te voeren in het SieMatic materiaal- en kleurenassortiment, waardoor de SieMatic keuken naadloos past bij het interieur van de leefruimte.

SieMatic SecretService

Het DNA van de SieMatic S2 wordt gekenmerkt door de greeplijst onder het werkblad, hier in mat zwart geanodiseerd metaal, waardoor het speciale SieMatic StoneDesign werkblad in een fijne 1 cm optiek lijkt te zweven en een bijzondere lichtheid krijgt. De in verstek uitgevoerde hoekoplossingen van de fronten en zijpanelen kenmerken het hoogwaardige, luxueuze leef- en interieurdesign. De hoogwaardige materialen en de speciale SieMatic vitrines uitgevoerd in de metaal- en lakkleur van de keuken, geven de S2 een compleet nieuwe, nog huiselijkere uitstraling. De nieuwe kleur sahara beige, hier getoond in matte lak, kan worden besteld in het volledige SieMatic materiaalassortiment in mat en glans. De nieuwe, ronde eetbar, ontworpen in hetzelfde kleurenspectrum als de keuken is ideaal voor het ontbijt, een avondsnack of doet dienst als praktische werkplek. De 7 meter lange wand met hoge kasten, die tot aan het plafond reiken, biedt enorme, slim bruikbare opbergruimte, maar door de structuur en huiselijke mix van materialen oogt hij minder dominant en krachtig.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Met SecretService, een lade met Push2Open opening die verborgen is in de 3,5 cm greeplijst van de SieMatic S2, toont SieMatic opnieuw zijn expertise op het gebied van interieurdesign. SecretService vergroot de opbergruimte en biedt snel overzicht en toegang tot delicate voorwerpen, zoals een messenset, kaas- en truffelsnijder of smartphones en tablets. Uitgerust met magnetische messenhouders of indelingselementen in gerookt kastanje en licht eiken, die passen bij de SieMatic interieuraccessoires en MultiMatic, kan deze lade naar wens worden ingericht en bieden ze ook een veilige magnetische houvast voor koksmessen.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

SieMatic SecretSpace

De keukenarchitectuur van een SieMatic S2 wordt gekenmerkt door zijn heldere vormen. Slechts onderbroken door het bewust bedachte lijnenspel. Het is tijdloos elegant. Hij kan op een functionele, minimalistische manier worden ontworpen, met een ingetogen keuze van het front, de greeplijst en het werkblad. Het kan ook expressief ontworpen worden, bijvoorbeeld door het gebruik van warme houtsoorten, nikkel glanzende grepen en gemêleerd natuurstenen werkbladen.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Op het eerste gezicht is de bijna monochrome materiaal- en kleursamenstelling van de SieMatic S2 zowel minimalistisch als uitnodigend huiselijk. Alleen de asymmetrisch geplaatste, ​ vitrinekast en de naar voren geplaatste wand met spoelunit en zijn praktische functionele open vak voor de wand doorbreken subtiel de structuur en compositie van dit keukenontwerp. De warme lakkleuren van de fronten en greeplijsten harmoniëren met de Taj Mahal natuursteen van de werkbladen en de nis.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Twee bijna identieke eilanden met werkbladen in Taj Mahal natuursteen zijn parallel in de ruimte geplaatst. Ook hier wordt een ander geheim van de S2 pas op het tweede gezicht onthuld: SecretSlide. De verschuifbare SieMatic werkbladen in natuursteen verbergen de ​ kookplaat of, indien gewenst, een spoelbak. Details en precisiewerk maken het verschil. De verstekranden die aan drie zijden aan de onderkant uitsteken, verbergen het centrale werkblad met de 1 cm optiek, waarin de kookplaat en het lichtlopende schuifmechanisme zijn verborgen, en versterken visueel het karakter van de leefruimte. Als de werkbladen aan beide zijden naar buiten worden geschoven, vergrendelen ze, en kunnen ze worden gebruikt als zitgedeelte of als extra werkgedeelte. Dankzij het soepele lopende schuifmechanisme kunnen voorwerpen permanent op de verschuifbare werkbladen blijven staan.

Maar dat is niet alles van de verborgen talenten. Niets verraadt het geheim van SieMatic SecretSpace dat schuilgaat achter de elegant vormgegeven hoeken van de onder- en hoge keukenmeubelen. Het is pas op het tweede gezicht dat de nieuwe generatie SieMatic S2 verrast en zijn verborgen geheimen en talenten onthult. Dankzij de revolutionaire, translerende rotatie wordt een gesloten "keukenmeubel" onverwacht omgetoverd tot een elegante, vitrine in een contrasterende kleur die keuken en wonen slim combineert. Een ongeëvenaarde tactiele en visuele ervaring. Noch het keukenuittrekelement, noch het keukenfront zitten in geopende toestand in de weg. Het eersteklas mechanisme, met de precisie van een klassiek Zwitsers uurwerk, zorgt voor de soepelste loopeigenschappen, waardoor zelfs lichte voorwerpen niet bewegen bij het draaien.

SieMatic S2 Next Generation
©SieMatic S2 Next Generation

Ook interessant