De coronacrisis heeft onze manier van leven op tal van vlakken drastisch veranderd. Dat is ook het geval als het gaat over catering op de werkvloer. Door de sterke opmars van het thuiswerk draaien heel wat bedrijfskantines intussen op halve kracht of blijven zelfs helemaal dicht. Professionele cateraars krijgen het hard te verduren. Maar ook de bedrijven zelf zien in dat er iets moet veranderen om hun werknemers tevreden te houden en jonge mensen aan te trekken.
Slimme koelkast voor toekomstgericht kantoor
De jonge start-up Tasties uit Schelle ontwikkelde een nieuw concept waardoor bedrijven hun werknemers een flexibele en duurzame lunch of avondeten kunnen bieden: een intelligente koelkast gevuld met gezonde en verse maaltijden en drankjes. De klok rond is de koelkast gevuld, ook met maaltijden om mee naar huis te nemen.Klanten betalen met hun gsm, bankkaart of maaltijdcheques. Een maaltijd kost tussen de 5 en 9 euro. Tasties mikt niet alleen op bedrijven en kantoren. Ook ziekenhuizen en studentenverblijven staan op de radar.
Sociaal en duurzaam ondernemen centraal
Tasties werkt voor de bereiding van de maaltijden samen met J&M Catering uit Schelle, sinds 1992 actief in de catering voor particulieren en bedrijven. Alles gebeurt in huis: van het aankopen van de ingrediënten tot de bereiding van de maaltijden en het verpakken. Op die manier onderneemt Tasties zo duurzaam mogelijk. Voor de leveringen schakelt Tasties Nestors in, mensen die nog niet pensioengerechtigd zijn en moeilijk aan een job geraken. Zo geeft de start-up hen een kans op de arbeidsmarkt.De slimme koelkasten helpen Tasties tot slot om zoveel mogelijk voedselverspilling te voorkomen. Het bedrijf weet 48 uur op voorhand welke maaltijden de versheidsdatum zullen overschrijden. Klanten krijgen dan een korting of een gratis drankje of dessert bij de maaltijd die komt te vervallen. Maaltijden die uiteindelijk niet geconsumeerd worden, worden door afvalspecialist Renewi opgehaald voor biofermentatie.