Samenaankoop rookmelders
Stad Aarschot wil dan ook een halt toeroepen aan slachtoffers door brand en start daarom met een samenaankoop van rookmelders. Uit eigen onderzoek en dat van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken blijkt spijtig genoeg dat er veel te weinig woningen uitgerust zijn met (voldoende) rookmelders en dat rookmelders niet of slecht onderhouden worden.Er worden 2 types van rookmelders verkocht: een autonome en een gekoppelde versie. Beide types bevatten een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar.
De gekoppelde versie is absoluut nodig in grotere woningen zodat het alarm van de rookmelder op meerdere plaatsen hoorbaar is. Vraag jezelf maar eens af of je je rookmelder in de berging zou horen als je ligt te slapen.
Het stopt niet met de verkoop van rookmelders
Uiteraard is de verkoop van rookmelders in het gemeentehuis een belangrijke eerste stap naar het verhogen van de brandveiligheid bij burgers en wordt de drempel tot aankoop enorm verlaagd. Maar hier stopt het niet!We nodigen jou graag uit op onze gezamenlijke persconferentie op 18 september om 10:00u in zaal Het Kapittel van het Capucienenklooster in de Capucienenstraat te Aarschot. Burgemeester André Peeters, brandpreventieadviseur Tim Renders van Hulpverleningszone Oost en Peter Van Rossum van vzw Oscare lichten toe hoe Aarschot de brandveiligste gemeente van Vlaanderen zal worden.