In het kader van een energiepact moet rekening gehouden met de energietransitie die volop bezig is: hernieuwbare energie wordt stilaan de dominante energievorm in de markt, met vele voordelen: bijkomende jobcreatie en kapitaalsinvesteringen in eigen land, milieuwinsten dankzij grotendeels onuitputtelijke en schone energiebronnen, een zeer grote onafhankelijkheid t.o.v. niet-Europese energieleveranciers, …
Hernieuwbare energie biedt ook een aantal uitdagingen, zoals de leveringszekerheid bij variabele HE bronnen, zoals zon en wind. Net daar is het van cruciaal belang om dit binnen een ruimer kader aan te pakken; een kader dat juridisch, fysisch en markteconomisch in zeer hoge mate functioneert.
ODE is overtuigd dat een energiepact, waarin HE als voornaamste energiebron van nu en straks, wordt vertaald in een consequent beleid op de diverse niveaus, zich idealiter situeert in een Europese context.
Studiedag: 2 april 2015 - Provinciehuis, Leuven.
Programma:14u00: Visies
Minister van energie Annemie Turtelboom: naar een interfederaal energiepact Fabio Genoese (CEPS): de Europese marktwerking inzake energie Patrick Laureys (Elia Group): de rol van interconnectie in de Europese marktwerking Antoon Soete (3E): integratie hernieuwbare energie in de Europese markt.
15u30: Paneldebat en interactie met deelnemers
Panelleden: Peter Claes (FEBELIEC), Patrick Laureys (Elia Group) en Jan Turf (ODE) Moderator: Bart Bode (ODE)
16u30: Netwerkdrink
Praktisch
DeelnameLeden ODE: gratis
Niet-leden ODE: 50 euro excl. BTW
Inschrijven
Online inschrijvingsformulier op website van ODE via deze link.
Inschrijven uiterlijk 31 maart 2015
Locatie
Provinciehuis Vlaams-Brabant
AUDITORIUM
Provincieplein 1
3010 LEUVEN