Architectuur

The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd

The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd
Foto: © Marcel Steinbach
Op 15 november is het unieke project The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd. Dit hoogstaande, circulaire gebouw is ontwikkeld door EDGE & VORM en ontworpen door MVSA Architects, VMX Architects en DELVA Landscape Architecture Urbanism. Het project combineert moderne architectuur met een sterke verbinding met de natuur en biedt een ideale plek om te wonen, werken en recreëren.

Een opvallend kenmerk van The Pulse of Amsterdam is het geïntegreerde landschapsontwerp, dat maar liefst 40% van het terrein inneemt. Dit ontwerp benadrukt het harmonieuze samenspel tussen architectuur en natuur, wat bijdraagt aan een prettige en comfortabele leefomgeving. Het project zet hiermee een nieuwe standaard voor stedelijk bouwen waarin duurzaamheid en leefkwaliteit centraal staan.

The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd - Delva
Het zwevende pad biedt een adembenemend uitzicht - Foto: © Marcel Steinbach

Met een spectaculair stadsbos op hoogte, een openbaar park, zuiverende waterpartijen, groene dakterrassen en biosolar daken levert The Pulse of Amsterdam een blijvende bijdrage aan de groenstructuur van Amsterdam en sluit aan op de hoogste normen op het gebied van huisvesting, duurzaamheid, mobiliteit en natuur.

The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd - Delva
Foto: © Marcel Steinbach

Het eerste stadsbos op hoogte in Amsterdam

Tussen de hoge torens nestelt zich op 35 meter hoogte een uniek, inheems stadsbos. Een plek waar mensen zich kunnen onderdompelen in de natuur. Een zwevend pad tussen de bomen biedt een adembenemend uitzicht op het stadscentrum van Amsterdam. Het bos vermindert hitte, is wateradaptief en draagt bij aan de biodiversiteit in het sterk verstedelijkte gebied.

Steven Delva, oprichter en partner bij DELVA en landschapsarchitect: 
"The Pulse of Amsterdam is hét voorbeeld van hoe je natuurinclusief kunt bouwen op een krachtige, toekomstbestendige schaal. Het ononderbroken landschap, waarin biodiversiteit centraal staat, heeft een positieve impact op mens en dier, wat noodzakelijk is in een dichtbevolkte stedelijke omgeving."


The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd - Delva
Een ononderbroken landschap dat maar liefst 40% van het plot beslaat

Blijvende bijdrage aan groenstructuur

De ecologische waarde die met The Pulse of Amsterdam aan het gebied is toegevoegd vormt een permanente ecologische stapsteen tussen de twee grootste groenpolen van Amsterdam: de Amstelscheg en het Amsterdamse Bos.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van DELVA Landscape Architecture

The Pulse of Amsterdam officieel opgeleverd - Delva
Foto: © Marcel Steinbach