Bedrijfsnieuws

Thomas Bögl nieuwe partner LIAG

Vanaf 01 januari 2011 is Thomas Bögl nieuwe partner bij LIAG architecten en bouwadviseurs. Hij vormt hiermee de vierde partner binnen LIAG naast Maarten Grasveld, Arie Aalbers en Erik Schotte.

Thomas Bögl (1968) maakt sinds oktober 2009 deel uit van LIAG architecten en bouwadviseurs. Als seniorarchitect heeft hij zich gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde hij zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle to Cradle te volgen. Hij heeft bij verschillende bureaus aan diverse projecten in binnen- en buitenland gewerkt, waarin hij de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzocht.

LIAG is een integraal werkend architectenbureau opgericht in 1919 door architect Dirk Roosenburg. LIAG blijft zich sindsdien vernieuwen en zet zich actief in om als architectenbureau antwoorden te vinden op de vragen van een veranderende maatschappij. Om ontwikkelingen te kunnen volgen en initiëren en daarmee tot de top van het vakgebied te blijven behoren komt er elke tien jaar een nieuwe partner bij. Op die manier kan opgedane kennis en ervaring doorgegeven worden en worden nieuwe invloeden geïntegreerd. Met partners die elkaar opvolgen blijft de ervaring voor alle opdrachtgevers beschikbaar. Zo bouwt het architectenbureau voort op jarenlange samenwerking. Deze aanpak werpt juist nu in tijden van crisis zijn vruchten af. LIAG heeft haar team de laatste paar jaar uitgebreid en zal ook het komend jaar nog verder groeien.

Enkele bekende projecten van LIAG zijn het hoofdkantoor van Philips Nederland te Eindhoven, het facilitair onderwijs- en activiteitencentrum Niekée te Roermond (winnaar Scholenbouwprijs 2008 en nominatie BNA Gebouw van het jaar 2008) en het Rijn IJssel te Arnhem. In de lente van 2011 zullen het ROC Mondriaan te Den Haag en het IJburg College te Amsterdam opgeleverd worden.

Momenteel werkt Thomas Bögl aan de Faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, het OSG Schravenlant te Schiedam, een villa in Hilversum en aan verschillende studies zo als duurzame tankstations in Rusland. Bij het OSG Schravenlant wordt het Cradle to Cradle-principe tot in de puntjes doorgevoerd in samenwerking met o.a. Michael Braungart, de bedenker van het principe. De Faculteit Educatie te Nijmegen beantwoordt aan de duurzame ambitie van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, namelijk de meest duurzame Hogeschool van Nederland te worden.