Algemeen

Tips om jouw bouwbedrijf op de kaart te zetten

Tips om jouw bouwbedrijf op de kaart te zetten
De woningmarkt zit na de crises alweer geruime tijd in de lift en de gewenste leenbedragen voor verbouwingen zijn flink gestegen in 2017, iets waarvan bouwbedrijven volop profiteren. Of je je nu richt op particulieren die een nieuw huis hebben gekocht, of meer de focus legt op de afbouw van nieuwbouwprojecten, je klanten zullen je wel moeten kunnen vinden. Hoe kun je je bouwbedrijf bij potentiële klanten onder de aandacht brengen?

Website voor een bouwbedrijf

Marketing richt zich tegenwoordig veel op de online vindbaarheid van bedrijven. Door online advertenties en SEO is het bijvoorbeeld goed mogelijk te segmenteren op doelgroep en regio. Op een website kun je natuurlijk ook mooi fotomateriaal plaatsen van projecten of opdrachten die eerder zijn uitgevoerd (vooral voor- en na-foto’s spreken altijd erg tot de verbeelding). Door actief te laten zien waar je als bouwbedrijf verstand van hebt en met welke projecten je ervaring hebt bent je zichtbaarder voor relevante doelgroepen, zeker als je in gidsen of blogs relevante informatie geeft en bijvoorbeeld de laatste nieuwtjes bespreekt op het gebied van belastingregels.

Met je bouwbedrijf op beurzen en evenementen

Sta je als bouwbedrijf op een beurs, dan mogen een mooie stand, promotiematerialen en naambadges niet ontbreken. Die laatste zorgen ervoor dat bezoekers gemakkelijker contact maken. Daarbij wordt een naam die geschreven staat beter herinnerd dan wanneer deze alleen gehoord wordt. Wist je ook dat uit onderzoek is gebleken dan men eerder zaken doet met iemand waarvan men de naam kent? Ook als je een beurs bezoekt en gemakkelijker contact wilt maken met andere bezoekers of bedrijven die op de beurs staan, wordt het dragen van een naamplaatje aangeraden.

Netwerken en referenties

Mond-tot-mondreclame was van oudsher al een erg belangrijke marketingtechniek, en speelt nog steeds een grote rol. Dienstverlening is namelijk niet alleen het daadwerkelijke bouwproces, maar bepaalt de indruk die klanten of collega bouwers hebben vanaf de eerste kennismaking tot en met het laatste contact. Als er al sprake is van een ‘laatste’ contactmoment, aangezien het raadzaam kan zijn contact te houden met mensen. Zowel in Nederland als in België verhuizen mensen gemiddeld zeven keer in hun leven, dus ook bij toekomstige plannen kun je nog een rol spelen. En mocht er op dat moment niets spelen bij hen, dan is dat misschien wel het geval bij familie, vrienden of andere collega’s. Door vooral bij particulieren de focus te leggen op de mens en het persoonlijke contact, zie je dat een gebouw meer is dan vier muren en een dak maar een plaats waar ze dromen, leven en beleven.