Interieur

Tochthonden krijgen een nieuw leven

Tochthonden krijgen een nieuw leven
Tocht en koude buitenhouden is niet simpel. Een traditionele oplossing in menig Belgisch huishouden is de tochthond – een ‘knuffeldier’ in de vorm van een worst dat tegen de voordeur ligt om de warmte binnen te houden. Een andere oplossing is die van Hörmann: winddichte en isolerende voordeuren met een lage drempel. Daarmee luidt de producent een nieuw tijdperk in, eentje die de tochthond overbodig maakt. Hörmann zet de tochthonden echter niet op staat: de fabrikant geeft ze een nieuw leven door er een kunstwerk van te maken en zo geld in te zamelen voor het goede doel.

Tochthonden proberen al jarenlang wind, tocht en koude tegen te houden bij Belgische voor-, achter- en binnendeuren. Met de winddichte, isolerende en veilige voordeuren van Hörmann komt er een einde aan dit tijdperk. Vanaf de opendeurdagen van 19 tot en met 25 september zamelt de producent de tochthonden in, en biedt in ruil daarvoor een korting van 400 euro bij aankoop van een aluminium voordeur.

Winddicht, geïsoleerd en veilig

Voordeuren van Hörmann zijn zowel bovenaan, langs de zijkanten als onderaan winddicht, omdat ze standaard met een lage drempel zijn uitgerust. Ook een goede isolatie is de maatstaf in het voordeurengamma. De wereldkampioen in warmte-isolatie versterkt het arsenaal: de ThermoCarbon aluminium voordeur heeft een UD-waarde tot 0.47 W/(m2∙K). Op het gebied van veiligheid kennen Hörmann-voordeuren hun gelijke niet. De meervoudige vergrendeling en een uiterst efficiënte inbraakwerende RC-veiligheidsuitrustig zorgen voor een gevoel van geborgenheid.

Tochthonden voor een goed doel

Klanten die tijdens de opendeurdagen van 19 tot en met 25 september hun tochthond binnenbrengen steunen tegelijk het goede doel. Hörmann werkt samen met de Pentagoon Academie in Tongeren om de tochthonden een nieuw leven te geven in de vorm van een kunstwerk door en voor kinderen. Een groep 12- tot 16-jarigen uit het deeltijds kunstonderwijs neemt de tochthonden onder handen en maken er een kunstwerk van. Het kunstwerk wordt begin volgend jaar geveild. De opbrengst gaat naar het goede doel Cliniclowns.