Tuin

Tuintips voor de derde week van december

Tuintips voor de derde week van december
In de natuur is men reeds aan het opruimen. De opruimers zijn schimmels die leven van dode resten van planten en het dood materiaal afbreken tot nieuwe voedingsstoffen.
Vooruitlopend op de komende feestdagen kunnen we iedereen die niet stil kan zitten en verder wil tuinieren, aanraden om binnen tuinkers te zaaien. Al wat je nodig hebt is een bakje of schaal waarop je een laagje goed vochtige watten of vochthoudende doek legt. Hierop verdeel je gelijkmatig het zaad. Hou het medium waarop je zaait constant goed vochtig. Heel eenvoudig en leuk om er de kinderen bij te betrekken!
Heb je geen bakje? Ideaal is een bakje uit de supermarkt waarin ondermeer druiven worden verkocht!

Vissen in de vijver zijn in de winter minder actief en hebben dan ook bijna geen behoefte aan voedsel. Het is toch raadzaam om aan de vissen af en toe heel kleine hoeveelheden aangepaste wintervoeding te geven.
Pompen die diep in de vijver staan (waar ze niet kunnen bevriezen) moeten niet worden weggenomen. Andere zet je best ondergedompeld weg op een vorstvrije plaats. Wie een vijver heeft met veel vissen kan de filter op een lager debiet laten werken.

Lees het complete artikel op Groen.net