Nieuwbouw

Vakman Event in Jaarbeurs wordt één grote bouwplaats

Bouwhelmen, steigers, kruiwagens, de nieuwste bedrijfsauto’s en borden met ‘Pas op Werk in uitvoering’. De zelfstandig ondernemer met de gouden handen zal zich thuis voelen op de eerste editie van Het Vakman Event. ZZP-ers hebben zich en masse geregistreerd het event te bezoeken. Het Vakman Event 2012 wordt op 24 en 25 oktober gehouden in de Expozaal van het Beatrixgebouw (Jaarbeurs) in Utrecht.

Het event, dat wordt georganiseerd samen met Werkspot, ondersteunt de ondernemer in zijn ondernemerschap. Het draait vooral om toegankelijke kennissessies, worskhops en productpresentaties van aan de bouw toeleverende bedrijven. Prominent aanwezig zijn Velux, Stanley en grootgrossiers in bedrijfswagens Mercedes en Peugeot. Een gloednieuwe Mercedes bedrijfswagen wordt weggegeven aan de winnaar van de Vakman van het Jaar-verkiezing. De bekendmaking is op de vip-avond het Vakman Event.

De ZZP-er wordt in toegankelijke sessies geleerd hoe hij zijn omzet kan vergroten of hij stofvrij kan werken. Zo laat vertelt Frans van Hooidonk van Werkspot hoe ondernemers geld kunnen verdienen met hun mobiele telefoon of iPad. Mobiel betekent altijd je eigen kantoor op zak, bij een klant of op de bouwlocatie. Werkspot presenteert de nieuwste App die dit extra ondersteunt. Stanley laat zien met welke machines de ZZP-er maximaal en veilig aan stofbeheersing kan doen.

Veel vragen over de belasting en de arbeidsinspectie. Leo de Jong van de Arbeidsinspectie ontkracht het beeld bij veel ZZp-ers dat zij niet te maken hebben met arbo-verplichtingen. Niets is minder waar. De Jong gaat specifiek in op de problematiek voor de ZZP-er. De Jong is een van de landelijke projectleiders voor de sector bouw van de inspecties SZW (voorheen arbeidsinspectie).

Hebben ZZP-ers een Verklaring arbeidsrelatie hebben? Krachtig antwoord: nee. Dit negatieve antwoord plus de uitleg wordt gegeven in het kader van sessies over belastingen. Ook wordt antwoord gegeven op de vraag of werkruimte in de eigen woning voor aftrek in aanmerking komt. In een beperkt aantal gevallen is het ‘ja’.

Geïnteresseerd in een bezoek aan het Vakman Event van het Jaar, het evenement voor de ondernemer met gouden handen? Veel collega-ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld. Dit kan op www.hetvakmanevent.nl