De VastgoedAcademie, een initiatief van CIB Vlaanderen, organiseert exclusieve studie- en netwerkmomenten die mensen met een hart voor vastgoed (vastgoedprofessionals, advocaten, notarissen, architecten, landmeters,...) samenbrengen om actuele vastgoedtopics uit te diepen. Een aantal toonaangevende politici, academici en andere deskundigen leiden het geheel in goede banen.
Studiereeks Betaalbaar Wonen
De regionalisering van diverse bevoegdheden biedt een historische opportuniteit om een nieuw woonbeleid uit te denken. In de studiereeks Betaalbaar Wonen wil CIB Vlaanderen drie voor de vastgoedsector belangrijke thema's uitdiepen. De conclusies van deze studiereeks zullen mee richting geven aan het memorandum van CIB Vlaanderen dat op het Vastgoedcongres van 22 november 2013 wordt voorgesteld. Dat memorandum zal nadien worden overgemaakt aan de beleidsmakers.
Studiedag 1: Een eigen huis. Morgen nog met woonbonus?
Eigendomsverwerving is altijd een belangrijke pijler van het Vlaamse woonbeleid geweest. Ook in de toekomst moet dit zo blijven. Budgettaire redenen en de staatshervorming dwingen politici echter om ingrijpende keuzes te maken. Hoe en in welke vorm kan de overheid de aankoop van een eigen woning blijvend ondersteunen? Die vraag staat centraal tijdens deze studiedag.
Antwerpen, 16 mei 2013
Klik hier voor meer info en inschrijven...
Studiedag 2: De private huursector uit het moeras.
De private huurmarkt is zonder twijfel het meest problematische segment van de Vlaamse woningmarkt. Verhuurders zijn steeds meer geneigd om hun panden te verkopen als gevolg van het dalende rendement. De toenemende problemen bewijzen dat er nood is aan een doordacht overheidsbeleid.Tijdens deze studiedag gaan we na hoe dit beleid er idealiter zou kunnen uitzien.
Gent, 20 juni 2013
Klik hier voor meer info en inschrijven...
Studiedag 3: Van community tot kangoeroe. Alternatieve woonvormen in Vlaanderen.
De Vlaamse woningmarkt is vandaag in volle evolutie. Demografische evoluties en fenomenen als gezinsverdunning zullen de vraag naar woningen enkel doen toenemen. Welke mogelijkheden zijn er om creatief om te gaan met nieuwe woonvormen en deze in te passen in het Vlaamse Woonmodel? Hoe zal het Vlaamse Woonmodel verder evolueren? Tijdens deze studiedag gaan we op zoek naar een antwoord op deze vragen.
26 september 2013
Klik hier voor meer info en inschrijven...
Meer over Vastgoed
Huis huren in Vlaanderen kost voor het eerst meer dan 1.000 euro
15 januari 2025Een appartement huren in Amsterdam kost 2.100 euro per maand
10 januari 2025Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Elke werkdag het laatste nieuws in uw mailbox!
Aanmelden!Alleen de nieuwsbrief, geen spam