De gastheren hadden het concept van de formule bijzonder goed begrepen. Architect Partner Dirk Engelen leidde de groepen doorheen het bureau en toonde waar de medewerkers werken, vergaderen, eten, maquettes bouwen ... Hij gaf daarbij meer uitleg over de wijze waarop er wordt samengewerkt, hoe ideeën worden uitgewisseld en hoe binnen het bureau wordt gecommuniceerd over werk in uitvoering.
In zijn presentatie gaf Luc Binst vervolgens een overzicht van de meest opmerkelijke referenties, startend met de praktijk van wijlen Jo Crepain in 1973, de groei van het bureau, de oprichting van het kantoor Crepain Binst Architecture in 2006, om te eindigen met de projecten die vandaag op stapel staan. Aansluitend vertelde hij over de ambities van het bureau en het “ABC van CBA”, waarbij de letters staan voor “Architectuur”, "Bouwtechniek" en "Coördinatie” van Crepain Binst Architecture.
Na de voorstelling werden enkele recente realisatie bezocht. Bij elk project werd telkens een uitgebreide toelichting gegeven voor de betrokken architect-projectleider en Luc Binst zelf.
Het “Zilverpaviljoen” (zie foto) is een samenwerking tussen Umicore en het Zilvermuseum Sterckshof. Het concept behoudt en versterkt de transparantie, die nagestreefd was in het ontwerp van Neutelings-Riedijk voor de paviljoenen aan het MAS, door de diverse stukken te groeperen in een viertal langwerpige vitrines, die parallel aan de huidige zichtlijnen zijn geplaatst. Om de fijn gedetailleerde zilveren objecten tot hun recht te laten komen in het bijna zes meter hoge paviljoen, zijn de vitrines ontworpen als ruimtebepalende elementen van vloer tot plafond.
Lees verder op Architectura.be
Meer over Architectuur
Weststation in Molenbeek wordt groen stadspark van 3 hectare
13 januari 2025Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Elke werkdag het laatste nieuws in uw mailbox!
Aanmelden!Alleen de nieuwsbrief, geen spam