Vastgoed

Waarom zou ik mijn woning verhuren?

Kocht je onlangs een tweede woning of een appartement? Dan is het een goed idee om het te verhuren. Het is een mooie bron van inkomsten en je voorkomt verval van het vastgoed. Door de zesde staatshervorming is Vlaanderen bevoegd voor de huurwetgeving. Vlaams Minister van Wonen Homans wilt in 2015 verhuurders meer zekerheid geven en het verhuren van vastgoed stimuleren.

Voordelen van je woning verhuren

Door huizen of appartementen te verhuren creëer je een interessante cashflow dankzij de huuropbrengsten. Zeker wanneer je kan rekenen op een goede verhuur en opeenvolging van de ene huurder naar de volgende, zijn de huuropbrengsten een mooi extra inkomen.

Daarnaast voorkom je leegstand en verval van de woning door het te verhuren. Er wordt in het pand geleefd, de waterleiding en de elektriciteit worden gebruikt en de woning wordt van tijd tot tijd verlucht. Als er technische problemen zijn in en rond de woning, meldt de huurder dit en kan je als verhuurder dit zo spoedig mogelijk oplossen. Bovendien is leegstand geen goede zaak voor de buurt waarin het gelegen is.

Woning laten verhuren

Zie je het niet (meer) zitten om je woning zelf te verhuren? Dan is het een goed idee om een manager of makelaar in te schakelen om jouw woning aan de man te brengen. Door een makelaar onder de arm te nemen, ben je zeker van geldige huurcontracten en een goede organisatie!

Je woning verhuren in 2015

Door de nieuwe staatshervorming is Vlaanderen bevoegd voor de huurwetgeving. Minister Homans neemt deze post voor haar rekening en wil verhuurders meer zekerheid geven. Dit wil ze doen door het verhuren van vastgoed te stimuleren. Eén van haar ideeën is vastgoedeigenaars te overtuigen om woningen te verhuren via een sociaalverhuurkantoor. Dit door een financiële stimulans en garantie van verhuurinkomsten. Zo’n sociaalverhuurkantoor verhuurt woningen aan mensen met een lager inkomen. De overheid wilt op deze manier voorkomen dat ze sociale woningen moet blijven bijbouwen.