Vastgoed

Wonen in een zeecontainer

Wonen in een zeecontainer
Dankzij het huizentekort en de torenhoge prijzen van woningen zijn Tiny woningen in opkomst. Klein en toch comfortabel wonen kan perfect in een tot woning omgebouwde container van CARU Containers.

Hoe is het om te wonen in een zeecontainer?

Het wonen in een container kent natuurlijk zijn uitdagingen. In de eerste plaats is een container over het algemeen een stuk kleiner dan de gemiddelde woning. Dat betekent inventief op zoek gaan naar de perfecte opbergmogelijkheid en de ruimtes optimaal benutten. Ideaal voor wie van minimalisme houdt: in een containerwoning is immers veel minder ruimte voor het opslaan van (overbodige) spullen. Door de juiste isolatie, de aanleg van stroom en water en een goede indeling verschilt het wonen in een container weinig van wonen in een stenen huis.

Hoe richt je een zeecontainer woning zo efficiënt mogelijk in?

Voor het efficiënt inrichten van een container kun je gebruik maken van internet. Hier vind je talloze tips en ideeën wat je wel en niet moet doen. In elk geval is het belangrijk om alleen de meest belangrijke spullen mee te nemen in de container woning. Bij het inrichten moet je out of the box denken. Kies voor op maat gemaakte meubels die multifunctioneel zijn (bijvoorbeeld een bank die je ook als bed kunt gebruiken of een kast die je ook als tafel kunt gebruiken). Verder moet je rekening houden met het feit dat een container smal is: de breedte is ongeveer 2,3 – 2,5 meter. Niet erg breed, wel lang. Door kasten te gebruiken als roomdivider en kasten te voorzien van schuifdeuren kun je alvast optimaal gebruik maken van de ruimte. Verder moet je vooral in de hoogte werken, want met een gemiddelde hoogte van 2,5 meter is een container hoger dan een standaard kamer.

Welke kosten zitten er aan een containerwoning?

Als eerste heb je natuurlijk te maken met de kosten van de container zelf. De kosten van een CARU container variëren per soort container. De prijs van de zeecontainer is afhankelijk van de grootte en of het om een gebruikte of een nieuwe container gaat. Aan een container zelf heb je natuurlijk niets als je niet een stukje grond hebt waarop je de container kunt zetten. De kosten voor een stukje grond komen er dus ook nog bij. Daarnaast moet de container omgebouwd worden tot een volwaardige woning. De kosten liggen aan de wensen en eisen die gesteld worden gecombineerd met de grootte van de container. Globaal kun je uitgaan van ongeveer 7.000 – 10.000 euro voor het gereedmaken van de container tot woning. Wil je meerdere containers aan elkaar schakelen, dan vallen de kosten natuurlijk een stuk hoger uit.

Heeft een containerwoning toekomst?

Met een huizenmarkt die overspoeld wordt door woningen die zeker voor beginners onbetaalbaar zijn en het feit dat steeds meer mensen bewust kiezen voor minimalisme is er voor containerwoningen zeker een toekomst weggelegd. Bovendien is het een duurzame manier van wonen en ook hier worden steeds meer mensen zich van bewust. De totale kosten voor een containerwoning liggen rond 20.000 – 30.000 euro, een prijs waar een reguliere woning niet aan kan tippen. Dit zorgt ervoor dat de maandlasten een heel stuk lager liggen en de woning voor een groter publiek aantrekkelijk is. Het is niet alleen een oplossing voor het woningtekort, maar biedt ook tal van mogelijkheden. Een kleine woning op een groot stuk grond betekent de ruimte kunnen gebruiken voor verbouwen van groente en fruit. Voor starters is het de uitgelezen mogelijkheid om direct iets te kopen en naar eigen wens te laten maken. Een container van CARU als woning heeft daardoor gegarandeerd toekomst. Zeecontainer kopen? Bekijk dan snel de website van CARU Containers.