Tuinmeubels

Zijn uw tuinmeubelen echt winterklaar?

Zijn uw tuinmeubelen echt winterklaar?
De zomer, die is al een tijdje voorbij, al genoten we nog van een lange warme nazomer en stonden uw tuinmeubelen allicht te blinken in de milde herfstzon. Maar nu is het de hoogste tijd om de niet gebruikte tuinmeubelen aan de kant te zetten ergen of naar binnen te halen. Outdoor is vandaag gelijk aan indoor. Toch?

Niet iedereen heeft het geluk om de buitenmeubels naar binnen te sjouwen. Gewoon laten staan met een beschermhoes eroverheen is een oplossing die helpt tegen grillige klimaatwisselingen. Beschermhoezen zijn vandaag in alle soorten en maten verkrijgbaar. Toch is de ene hoes de andere niet en dat merkt u aan de prijsverschillen op de markt. Maar wie goed oplet beseft algauw dat de meest banale hoes nauwelijks meer is dan een grote plastic zak die u over uw tuinset of loungeset trekt. Dergelijke hoezen zijn bestand tegen vuiligheid en groen van bomen. Het plastic sluit af en ademt niet en dat is bijvoorbeeld niet zo goed voor poreuze materialen en hardhout.

De mooie tuinmeubelen

Bezit u mooie tuinmeubelen, gebruik dan liever niet de plastic beschermhoes. In de duurdere categorie. Let dan vooral op het materiaal aan de buitenkant. Is deze semipermeabel? Dan is het goed en laat uw hoes geen vocht binnen, maar wel lucht naar buiten! Een handige truc is te zorgen dat uw hoes los staat van de tafel. Maak een kleine verhoging op de tafel met een schone emmer of een kunststof krat. Zo kruipt het vocht onmogelijk tussen tafel en hoes.

En wat met de kussens?

Het is raadzaam om uw kussens altijd naar binnen te halen! Alles buiten laten staan en gebruik maken van een hoes? Dat kan. Maar wees u er wel bewust van dat de tuinmeubelen erg vuil worden door de regen, de bomen en het opspattende zand. Als de lente aanbreekt zal u veel tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van uw tuinset. (Gebruik bij het poetsen geen agressieve middelen, zoals bleekwater). Daarnaast loopt u een groot risico met vorst. Mocht er vocht in bijvoorbeeld uw wicker zitten dan zal dit bevriezen. Als dit meerdere keren voorkomt is de kans op het stukspringen van uw vlechtwerk een realiteit. Uw tafel met glasplaat loopt een nog groter risico op beschadigingen met straffe vorst. Er zit meestal ruimte tussen het pootstel en de glasplaat. Hier kan makkelijk vocht tussen kruipen wat met grote vorst zal bevriezen en breukrisico met zich meebrengt. Haal altijd uw glasplaat van de tuintafel af. U wilt meer weten? Kijk eens naar Vdgarde.nl en u zult verstelt staan van de vele oplossingen en goed adviezen.