Batibouw 2019 - Waarom isoleren met minerale wol
Ursa is een internationale isolatieproducent van minerale wol & xps. Door beter te isoleren, zorg je er voor dat je minder energie verbruikt en je minder co2 zal uitstoten.
Ursa is een internationale isolatieproducent van minerale wol & xps. Door beter te isoleren, zorg je er voor dat je minder energie verbruikt en je minder co2 zal uitstoten.
Ytong wordt veel gebruikt voor kleinere projecten, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden voor totaalrenovaties of nieuwbouwwoningen. Het zijn isolerende bouwstenen, waarmee snel kan gebouwd worden en geen extra isolatie nodig is om EPB-conform te zijn.
Jani Kazaltzis is te gast bij Wienerberger tijdens Batibouw 2019. Samen met Marketing directeur Katrien Nottebaert 'beklimt' hij de gevel van de #WienerbergerWall.
Kiezen voor Livingwood, is kiezen voor kwaliteit! Maatwerk, kwaliteit en een korte bouwperiode zijn hun kernwoorden. Wil je meer weten, bekijk dan vlug deze korte video!
Batibouw stelt tijdens batibouw zijn nieuwe collectie strengpersstenen voor. Ook kun je er terecht voor hun eco-baksteenstrips, e-boardsysteem voor renovaties en hun gamma kleiklinkers
De nieuwigheden van Wienerberger op Batibouw 2019
Het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie brengt duizenden lokale en regionale autoriteiten samen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de EU op hun grondgebied te verwezenlijken.
Europa’s eerste commerciële, industriële productielocatie voor het 3D printen van betonnen elementen voor de bouw. Meer, groter, sneller en efficiënter. Alles gericht om op te schalen op alle vlakken. Marktleiders Weber Beamix en BAM Infra openden daarom op 15 januari 2019, hun 3D betonprintfaciliteit.
Eén van de meest toonaangevende architecten ter wereld, de Italiaan Stefano Boeri, ontwerpt voor het eerst een gebouw in ons land. En het belooft meteen een echte landmark te worden: het nieuwe project wordt namelijk het groenste gebouw van België. Palazzo Verde, zoals de nieuwe parel zal heten, komt in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid en wordt gekenmerkt door zijn bijzondere symbiose tussen architectuur en natuur, met onder meer drie daktuinen. In totaal zullen de 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten jaarlijks ongeveer 5 ton CO2 zuiveren.
Projectontwikkelaar ION heeft in Waregem de eerste CO2-neutraal gebouwde bedrijfssite van ons land neergepoot. Dat was mogelijk dankzij onder meer zware inspanningen op het vlak van materiaalkeuze en energieverbruik. Zelfs de uitlaatgassen van de vrachtwagens die de werf aan- en afreden zijn gecompenseerd. ION roept de sector inmiddels op om meer bouwprojecten in ons land op deze manier te bouwen. Weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein steunen deze oproep en zien de site in Waregem als een voorbeeldproject.
Elke werkdag het laatste nieuws in uw mailbox!
Aanmelden!